Chiril Moțpan a părăsit Platforma DA: „Închei acest capitol fără niciun regret, cu inima curată și cu speranță în viitor”
Full Article 2 minutes read

Chiril Moțpan a părăsit Platforma DA: „Închei acest capitol fără niciun regret, cu inima curată și cu speranță în viitor”

Fostul deputat Chiril Moțpan a anunțat pe 8 ianuarie că părăsește Platforma Demnitate și Adevăr (DA). Acesta nu a dezvăluit motivul pentru care a luat această decizie, însă a menționat că încheie acest capitol „fără niciun regret”.

Chiril Moțpan:Astăzi mi-am anunțat colegii de partid că părăsesc Platforma DA. Împăcat că am rămas pe baricade până în ultima clipă, că am dus o luptă sinceră și onestă pentru binele celor din jur și, niciodată, împotriva lor, că am adunat în ultimii 8 ani, prieteni, experiență și amintiri pe care le voi păstra în suflet mereu. Gândurile mi se îndreaptă spre toți cei care mi-au fost alături în toți acești ani, foști și actuali colegi de partid, prieteni si colegi cu care am împărțit o bucată de pâine la greu, în vremuri deloc simple pentru această țară.  Filosoful Heraclit spunea că „totul curge”, iar faptele, cred eu, rămân, sunt cele care îți intră în sânge și te definesc. Închei acest capitol fără niciun regret, cu inima curată și cu speranță în viitor”.

Fostul deputat nu a indicat motivele pentru care părăsește Platforma DA, însă a menționat că nu are regrete.

Potrivit profilului realizat de RISE Moldova, filolog și jurist de formare, practic toată cariera profesională a lui Chiril Moțpan este legată de organele de poliție, fiind și decorat de două ori cu Crucea “Pentru Merit”. În total, a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai bine de 15 ani, fiind responsabil în mare parte de comunicarea cu presa sau de informare și relații publice.

Este secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr, alături de care a participat la protestele împotriva “unui regim hibrid oligarchic” organizate de formațiune în perioada 2015-2017. La scrutinul parlamentar din februarie 2019, Moțpan a candidat din partea Blocului electoral ACUM, format de Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, pe Circumscripția nr. 39 – Sărata Galbenă, dar a cedat în fața candidatului democrat Ghenadie Buza. Totuși intră în Legislativ pe lista națională ACUM, în care a fost inclus pe poziția a zecea.

Își pierde mandatul la scrutinul parlamentar anticipat din iulie 2021, după ce Platforma DA, pe lista căreia a candidat, nu a mai intrat în Parlament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: