Chișinău: două persoane au fost electrocutate după ce au încercat să instaleze un cablu cu fibră optică
Full Article 2 minutes read

Chișinău: două persoane au fost electrocutate după ce au încercat să instaleze un cablu cu fibră optică

Două persoane au fost electrocutate, în municipiul Chișinău, după ce au încercat să instaleze un cablu cu fibră optică într-o zonă de protecție a rețelelor electrice de tensiune înaltă. Acestea au urcat pe acoperișurile unor imobile și în timp ce încercau să desprindă cablul agățat de crengile unui copac, l-au întins și l-au apropiat la o distanță inadmisibilă de unul din conductorii sub tensiune. Persoanele, angajate ale unei entități juridice, au suferit răni, prin arsuri de grade diferite, și au fost transportate la spital. Precizările au fost făcute de reprezentanții întreprinderii Premier Energy pe 20 martie. 

Întreprinderea Premier Energy a raportat că două persoane au fost accidentate după ce au efectuat „lucrări necoordonate și foarte periculoase în zona de protecție a rețelelor electrice de tensiune înaltă”.

Doi specialiști în electronică și comunicații și-au pus viața în pericol în urma unor acțiuni extrem de periculoase în zona de protecție a LEA 110 kV, nemijlocit sub conductorii aflați sub tensiune. Incidentul s-a soldat cu electrocutarea persoanelor implicate, care au suferit mai multe răni prin arsuri de arc electric de grade diferite”, au precizat reprezentanții întreprinderii.

Incidentul a avut loc pe 6 martie, în municipiul Chișinău.

În procesul de examinare a circumstanțelor în care s-a produs acest caz s-a stabilit, că cele două persoane accidentate, angajate ale unei entități juridice, făceau parte din echipa de instalare a unui cablu de fibră optică, conform unui proiect necoordonat cu întreprinderea de distribuție a energiei electrice, pe un teritoriu traversat de conductorii LEA 110 kV”, au adăugat reprezentanții Premier Energy.

Potrivit întreprinderii, persoanele au urcat pe acoperișurile unor imobile cu înălțimi diferite și în timp ce încercau să desprindă cablul agățat de crengile unui copac din spațiul dintre construcții l-au întins, apropiindu-l perpendicular la o distanță inadmisibilă de unul din conductorii LEA 110 kV aflat sub tensiune.

În rezultat, s-a produs un arc electric, iar persoanele care țineau cablul de fibră optică în mâini au suferit șocuri electrice soldate cu arsuri de grade diferite pe mâini, picioare și corp, fiind transportate pentru îngrijiri și tratament la Institutul pentru medicină urgentă”, a conchis întreprinderea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: