Cinci țări cer despăgubiri Iranului pentru familiile victimelor decedate în urma tragediei aviatice de la Teheran
Full Article 2 minutes read

Cinci țări cer despăgubiri Iranului pentru familiile victimelor decedate în urma tragediei aviatice de la Teheran

Miniștrii de externe ai Canadei, Suediei, Marii Britanii, Afganistanului și Ucrainei, țări ai căror cetățeni se aflau la bordul aeronavei doborât la Teheran, au cerut Iranului să plătească despăgubiri familiilor victimelor, informează Meduza.

Această solicitare a fost exprimată în urma unei reuniuni la Londra, la care miniștrii au discutat situația privind catastrofa aviatică. De asemenea, oficialii au cerut Iranului să asigure o „investigație internațională completă, independentă și transparentă”.

Anterior, premierul Oleksiy Honcharuk a anunțat că Ucraina va plăti câte 8 350 de dolari familiilor celor care și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului ucrainean.

Amintim că Teheranul a recunoscut, anterior, că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.

Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Autorităţile iraniene au anunţat marţi, 14 ianuarie, că mai multe persoane, despre care se crede au fost implicate în doborârea avionului de pasageri ucrainean, au fost arestate. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al autorităţilor judiciare din Iran, Gholamhossein Esmaili. 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: