Comandantul „Fulger” nu a putut justifica aproape 300 000 lei. A ajuns în atenția inspectorilor de integritate
Full Article 2 minutes read

Comandantul „Fulger” nu a putut justifica aproape 300 000 lei. A ajuns în atenția inspectorilor de integritate

Comisarul-șef din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Ion Bucliș a fost găsit cu avere nejustificată în valoare de peste 290 mii de lei. Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), Bucliș riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. 

Bucliș este comisar-șef, Comandant al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, subdiviziune a Inspectoratului General de Poliție al MAI.

Autoritatea a fost sesizată în iunie 2023 că Bucliș „pe parcursul anilor fiscali 2020-2022, a obținut cu drept de proprietate mai multe bunuri imobile, precum și cadouri sub formă de mijloace financiare impunătoare”. „La fel, pe parcursul anului 2022, familia Bucliș a obținut un venit din înstrăinarea activităților, servicii spălătorie auto SRL „Real Wash”, în sumă de 40.000 euro, societate care nu se regăsește în declarațiile depuse anterior de către subiectul declarării”, a mai fost informată Autoritatea în sesizare.

Urmare a verificărilor, Autoritatea a constatat „existența diferenței substanțiale între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către Bucliș Ion și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al acesteia în sumă de 291 247,67 lei (pentru anul 2020 – suma de 133 998,73 lei și pentru anul 2023 – suma de 157 248,94 lei)”.

ANI a decis să aplice „interdicția față de Bucliș Ion pentru a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a actului de constatate sau respectiv rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate”.

Bucliș, potrivit Autorității, are dreptul să conteste actul în termen de 30 de zile de la emitere la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: