Comuna Stăuceni ar putea deveni oraș: primăria pregătește un referendum local privind schimbarea statutului localității
Full Article 2 minutes read

Comuna Stăuceni ar putea deveni oraș: primăria pregătește un referendum local privind schimbarea statutului localității

Comuna Stăuceni, mun. Chișinău, ar putea deveni oraș. Autoritățile din comună au demarat procedurile pentru organizarea unui referendum local privind conferirea pentru Stăuceni a statutului de oraș.

Pe 22 ianuarie, primarul de Stăuceni Alexandru Vornicu a publicat o adresare video către locuitorii comunei. Edilul a abordat subiectul obținerii statutului de oraș pentru comună.

Sunt sigur că mulți dintre dvs, nu o dată, v-ați gândit la faptul că Stăuceni este de fapt un oraș în toată legea, chiar dacă în continuare, administrativ, are statutul de sat. Ba chiar mulți deja îl considerăm oraș. De fapt, Stăuceniul întrunește demult toate criteriile pentru a deveni oraș și este recunoscut deja la nivel național ca un oraș foarte dezvoltat. Având în vedere această recunoaștere, propun să analizăm posibilitatea de a obține statutul de oraș”, a comunicat el.

Vornicu a arguumentat că, odată cu trecerea la statutul de oraș, Stăuceni se va bucura de mai multe beneficii. Printre acestea, primarul a enumerat posibilitatea extinderii înfrățirii cu alte orașe europene și facilitatea obținerii de fonduri UE pentru proiecte de infrastructură.

În acest context, Alexandru Vornicu a propus organizarea unui referendum local privind trecerea Stăuceniului la statutul de oraș.

Dragi stăuceneni, propun să inițiem și să parcurgem împreună această procedură de schimbare a statutului localității din sat în oraș. Astăzi, voi emite în calitate de primar dispoziția de inițiere a procedurilor de organizare a unui referendum local pentru a conferi satul Stăuceni statutul de oraș. Să ridicăm împreună comunitatea noastră la alt nivel de dezvoltare!”, a menționat acesta.

***

Comuna Stăuceni este formată din satele Stăuceni și Goianul Nou.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: