Contestația lui Stoianoglo privind inițierea urmăririi sale penale a fost respinsă de Curtea de Apel Chișinău
Full Article 2 minutes read

Contestația lui Stoianoglo privind inițierea urmăririi sale penale a fost respinsă de Curtea de Apel Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a respins constestația procurorului general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo, față de decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), prin care a fost autorizată inițierea urmăririi sale penale. Hotărârea a fost pronunțată pe 2 noiembrie.

„S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitate a acțiunii. Cererea înaintată de Stoinoglo Alexandr a fos declarată inadmisibilă”, se arată pe portalul național al instanțelor.

Pe 12 octombrie, avocatul lui Stoianoglo Vasile Gafton a anunțat că la Curtea de Apel a mai fost depusă o cerere de contestare a deciziei CSP.

„Odată ce a fost depusă cerere de chemare în judecată prin care a fost contestată hotărârea CSP, acea hotărâre a fost suspendată, ea nu produce efecte juridice. Procurorul de caz nu trebuia să pornească urmărirea penală, nici să-l rețină. Unica soluție pe care o poate adopta conform legii, e să anuleze acele ordonanțe care sunt ilegale, să-l scoată de sub urmărire penală și să claseze dosarul penal”, a accentuat Gafton.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, șeful suspendat al Procuraturii Generale a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: