„Contravine tuturor standardelor europene”. Socialiștii adună semnături împotriva reformei administrației publice locale
Full Article 2 minutes read

„Contravine tuturor standardelor europene”. Socialiștii adună semnături împotriva reformei administrației publice locale

În localitățile țării a demarat campania de colectare a semnăturilor împotriva reformei administrației publice locale, promovate de guvernare. Inițiativa aparține Partidului Socialiștilor, se arată într-un comunicat publicat pe 19 decembrie.

Amintim, că PSRM s-a declarat ferm împotriva acțiunilor autorităților centrale de a realiza reforma administrației publice locale. Socialiștii cer mai multe consultări cu societatea, administrațiile locale, experții în domeniu.

„Reforma administrativă promovată este absolut ilegală și netransparentă. Ea contravine tuturor standardelor europene și este realizată de cei care vor să domine în teritorii, așa cum se întâmplă și cu reforma în justiție și în alte domenii. Ceea ce face Guvernul astăzi, în realitate se numește centralizare. Mergem în mod clar către un regim totalitar – centralizarea serviciilor publice și distrugerea autorităților locale”, a declarat Vlad Batrîncea.

PAS nu a comentat deocamdată inițiativa socialiștilor.

Amintim că, pe 28 noiembrie, au fost prezentate principalele direcții ale Strategiei de reformă a administrației publice (SRAP) pentru perioada 2023-2030, în condițiile noilor cerințe determinate de procesul de aderare la UE. La eveniment a participat prim-ministrul Natalia Gavrilița, șeful Cancelariei de Stat, Igor Talmazan, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mazeiks, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logdson, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în R. Moldova, Guido Beltrani.

Conceptul de strategie RAP acoperă cinci sectoare-cheie: serviciul public, administrația locală, instituțiile publice, sistemul de elaborare a politicilor și planificare strategică.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: