„Crime de război”. Reacția lui Iohannis după ce armata rusă a lovit, din nou, portul ucrainean Ismail din proximitatea României
Full Article 2 minutes read

„Crime de război”. Reacția lui Iohannis după ce armata rusă a lovit, din nou, portul ucrainean Ismail din proximitatea României

Președintele român Klaus Iohannis a venit cu o reacție după ce armata rusă a bombardat, în dimineața de 2 august, portul ucrainean Ismail, care se află pe Dunăre, în apropiere de teritoriul României. Liderul de la București a condamnat bombardamentul și l-a calificat drept crimă de război.

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a-și transfera produsele alimentare către cei care au nevoie din lume”, a scris Iohannis pe Twitter.

Precizăm că drone rusești au atacat miercuri dimineață porturile și zonele de depozitare a cerealelor din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei. În urma atacului, a fost lovit portul Ismail, cel mai mare port ucrainean la Dunăre, aflat la circa 15 kilometri în linie dreaptă de orașul românesc Tulcea. Exploziile care au avut loc în port, după ce a fost lovit cu drone iraniene Shahed, au putut fi observate de pe teritoriul României.

De menționat că nu este pentru prima dată când portul Ismail este atacat de trupele ruse. Pe 24 iulie, în timpul unui atac asupra regiunii Odesa, rachete și drone, la fel, au lovit portul Ismail, dar și portul Reni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: