Reacția MAEIE la atacurile rusești în apropiere de granița cu România: Riscuri semnificative
Full Article 1 minutes read

Reacția MAEIE la atacurile rusești în apropiere de granița cu România: Riscuri semnificative

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție după ce armata rusă a bombardat în această dimineață porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre. Instituția a precizat că Moldova condamnă atacul și a atras atenția asupra faptului că acesta pune în pericol exportul de grâne ucrainene.

„Republica Moldova condamnă recentele atacuri rusești care vizează infrastructura civilă ucraineană de-a lungul Dunării, situată în apropiere de granița cu România. Acest atac prezintă riscuri semnificative în exportul de grâne din Ucraina și asigurarea securității alimentare, regionale și globale”, a comunicat MAEIE.

Amintim că pe 24 iulie, în jurul orei 04:00, a avut loc o explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene. Potrivit informațiilor, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: