Cum se circulă acum în Moldova? Trei drumuri rămân blocate, iar aproape 29 de sate fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

Cum se circulă acum în Moldova? Trei drumuri rămân blocate, iar aproape 29 de sate fără energie electrică

Circulația pe trei drumuri regionale din raioanele Cantemir și Taraclia rămân blocate și la această oră, din cauza vântului puternic. Este vorba de traseele G131, G134 și G140, anunță Guvernul. Între timp, aproape 8 mii de consumatori din 29 de localități rămân deconectați de la energia electrică, în urma ninsorilor abundente din ajun.

Guvernul de la Chișinău anunță că eforturile de curățare și presărare a materialului antiderapant sunt în plină desfășurare pe toate traseele naționale. În total, au fost împrăștiate 3977,5 tone de sare tehnică. 878,5 tone de material antiderapant a fost presărat mecanizat și alte 424,7 tone – în mod manual.

Sursa citată precizează că în această dimineață, 7.885 de consumatori din 29 de localități mai erau deconectați de la rețeaua de energie electrică. Potrivit Guvernului, din cauza precipitațiilor, pe parcursul nopții, au avut loc noi accidente în rețea, care au dus la deconectarea altor consumatori în raioanele Ungheni și Fălești, însă o mare parte dintre aceștia au fost reconectați.

Conform datelor furnizate de RED Nord, 5522 de consumatori din 23 de localități mai rămân fără energie electrică în raioanele Rezina, Florești, Ungheni și Fălești. La Rezina și Florești, reparația porțiunilor avariate se planifică pe parcursul zilei de 9 ianuarie, lucrările urmând a fi reluate concomitent cu deszăpezirea, deoarece sectoarele de rețea din câmp, cu multiple rupturi ale conductoarelor pe tronsoane și piloni avariați, nu pot fi accesate.

În zona de operare a Premier Energy Distribution rămân afectate parțial șase localități și circa 2.363 de consumatori, în raioanele Orhei și Criuleni.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate temperaturi de până la -18 °C, cantitatea de precipitații fiind de până la 32 l/m2. Totodată, grosimea stratului de zăpadă a ajuns până la 26 cm în unele zone.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi, 9 ianuarie, cer variabil, fără precipitații. Pe drumuri se va semnala ghețuș, iar temperaturile vor varia între -5 și -10°C.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: