Cumnatul lui Igor Dodon, învinuit de îmbogățire ilicită, va mai sta 20 de zile la închisoare
Full Article 2 minutes read

Cumnatul lui Igor Dodon, învinuit de îmbogățire ilicită, va mai sta 20 de zile la închisoare

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte al țării Igor Dodon, va mai sta 20 de zile în penitenciar. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 13 iulie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana,  care au dispus admiterea parțială a demersului procurorului de caz. Procurorii anticorupție anunță că vor contesta cu recurs mandatul de prelungire a arestului preventiv la Curtea de Apel Chișinău.

PA anunță, într-un comunicat emis, că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, aplicat în privința complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, învinuit pe capătul de acuzare ce ține de fapta de îmbogățire ilicită.

Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus admiterea parțială a demersului procurorului și au prelungit măsura preventivă sub formă de arest preventiv, pe un termen de 20 zile, în privința complicelui enunțat supra.

„Având în vedere că, demersul procurorului de caz a fost admis parțial, deși au fost prezentate suficiente argumente pentru prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile, procurorii urmează să conteste cu recurs mandatul de prelungire a arestului preventiv la Curtea de Apel Chișinău”, anunță PA.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: