De la începutul războiului, în Ucraina au murit 177 de copii 
Full Article 1 minutes read

De la începutul războiului, în Ucraina au murit 177 de copii 

Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat că până în dimineața zilei de 10 aprilie, 177 de copii au murit și alți 336 au fost răniți din cauza atacului rusesc. Cei mai afectați minori sunt în regiunile Donețk, Kiev, Harkov, Cernigov, Nikolaev, Lugansk și Zaporojie.

Ultimele răniri ale copiilor au fost înregistrate pe 9 aprilie. În urma bombardamentelor de artilerie a orașului Vuhledar, regiunea Donețk, a fost rănit un copil de 9 ani.

Până în dimineața zilei de 10 aprilie, 938 de instituții de învățământ au fost avariate de bombardamente, 87 dintre ele au fost distruse complet.

Procuratura Generală a Ucrainei menționează că acestea nu sunt date definitive, dat fiind faptul că nu există posibilitatea de a studia locurile aflate sub bombardament, dar și cele din teritoriile ocupate.

De menționat că potrivit datelor ONU, până la data de 9 aprilie, 1766 de civili au fost uciși în Ucraina din cauza atacului rusesc.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: