De săptămâna viitoare, grădinițele din capitală vor funcționa până la ora 17:30
Full Article 2 minutes read

De săptămâna viitoare, grădinițele din capitală vor funcționa până la ora 17:30

De săptămâna viitoare, grădinițele din municipiul Chișinău vor funcționa cu program extins, până la ora 17:30. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor primăriei din 2 septembrie.

Edilul a declarat că săptămâna aceasta grădinițele din municipiul Chișinău vor funcționa până la ora 15:00, însă de săptămâna viitoare, programul va fi extins până la ora 17:30.

Viceprimarul responsabil pentru domeniul social și educație Angela Cutasevici a anunțat că în perioada 1-4 septembrie vor veni la grădiniță doar copiii din grupele preșcolare, iar de luni, 7 septembrie, va fi extins numărul de grupe în grădinițe și vor putea veni și copiii cu vârsta de 4-6 ani.

„Pe măsură ce situația epidemiologică se va îmbunătăți, vor fi admiși și copiii cu vârsta de 2-4 ani”, a precizat Cutasevici.

De asemenea, începând cu săptămâna viitoare, elevii vor fi alimentați cu produse la pachet, iar acest proces se va desfășura în sala de mese. Treptat, aceștia vor reveni la alimentația obișnuită.

Angela Cutasevici a menționat că autoritățile municipale recomandă părinților să respecte normele sanitare anti-Covid și să evite zonele aglomerate, în cadrul  procedurii de aducere și preluare a copiilor din grădinițe și școli.

E de menționat că pentru crearea condițiilor de siguranță în școlile din suburbii, au fost achiziționate produse sanitaro-igienice și echipamente după cum urmează: 981 termometre electronice; 1927 unități de dozatoare pentru dezinfectant pentru mâini; 18 373 litri soluție de dezinfectant; 49 538 litri de soluție dezinfectant pentru suprafețe; 234 unități de covorașe dezinfectante; 52 dispozitive automatizate pentru dezinfecția mâinilor; 305 recipiente cu dezinfectant pe baza de clor (pastile).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: