Deputați norvegieni, în vizită la Chișinău. Au avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean 
Full Article 2 minutes read

Deputați norvegieni, în vizită la Chișinău. Au avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean 

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere, la Guvern, cu o delegație de deputați norvegieni, membri ai Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei. Parlamentarii de la Oslo au declarat că vor continua să sprijine Moldova și Ucraina în procesul de apropiere de standardele blocului comunitar și că prezența lor la Chișinău este o confirmare a susținerii și solidarității poporului norvegian pentru cetățenii Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de reprezentanții Guvernului de la Chișinău, pe 21 noiembrie.  

Potrivit responsabililor de la Guvern, oficialii au discutat la întrevedere despre pregătirile pentru începerea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, dar și despre asigurarea securității energetice a Moldovei.

Se menționează că Recean a mulțumit Norvegiei pentru susținerea proiectelor energetice din Moldova și oferirea sprijinului financiar necesar pentru depășirea provocărilor.

Componenta energetică este prioritară atunci când vorbim despre redresarea economică. Iată de ce ne concentrăm atenția pe consolidarea capacităților energetice ale țării, în mod special pe investiții în energia verde regenerabilă, eficientă și durabilă. Știm că Norvegia este foarte bine pregătită la capitolul respectiv, iar expertiza voastră în acest sens ne-ar fi de ajutor”, a spus Recean.

În cadrul întâlnirii, potrivit sursei, s-a vorbit și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru a face față provocărilor din ultima perioadă „inclusiv pentru a combate dezinformarea și alte amenințări hibride din partea Rusiei, dar mai ales pentru a avansa pe segmentul integrării europene”.

Parlamentarii de la Oslo au subliniat faptul că prezența lor la Chișinău este o confirmare a susținerii și solidarității poporului norvegian pentru cetățenii Republicii Moldova. Oficialii au declarat că vor continua să sprijine Moldova și Ucraina în procesul de apropiere de standardele blocului comunitar”, au relatat reprezentanții Guvernului de la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: