DOC Ajutor din rezervele statului, în valoare de 1,3 mln de lei, pentru localitățile afectate de furtunile din vară. Decizia CSE
Full Article 2 minutes read

DOC Ajutor din rezervele statului, în valoare de 1,3 mln de lei, pentru localitățile afectate de furtunile din vară. Decizia CSE

Peste 1,3 milioane de lei vor fi alocate, din Fondul de intervenție al Guvernului, pentru lichidarea consecințelor provocate de intemperiile recente. Decizia a fost aprobată, pe 20 octombrie, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, circa un milion de lei va fi distribuit pentru reparația acoperișului Gimnaziului „Viorel Prisăcaru” din satul Gaspar, raionul Edineț. Peste 205 mii de lei vor fi alocate centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Brînzeni, raionul Edineț, și 49 de mii de lei – centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Bădiceni, raionul Soroca, pentru reparația acoperișurilor distruse de ploile puternice.

Precizăm că, la sfârșitul lunii iulie 2023, ploaia și furtuna puternică au produs pagube materiale semnificative în toată țara, fiind afectate, în special, raioanele de nord. Din cauza intemperiilor, mai multe case au rămas fără acoperișuri.

Guvernul a oferit materiale de construcție din rezervele statului pentru 74 de localități din 6 raioane din nordul Republicii Moldova. Valoarea ajutorului este de peste 16 milioane de lei. Totodată, echipele MAI a fost în mai multe gospodării, pentru a livra materialele necesare, dar și pentru a ajuta oamenii în etate cu instalarea acestora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: