DOC Directoarea unei grădinițe din Ungheni riscă amendă: „L-a angajat în funcția de paznic pe soțul ei”
Full Article 2 minutes read

DOC Directoarea unei grădinițe din Ungheni riscă amendă: „L-a angajat în funcția de paznic pe soțul ei”

Directoarea grădiniței din satul Bușila, raionul Ungheni, riscă o amendă. Potrivit Autorității Naționale de Integritatea, aceasta a emis și semnat acte administrative în privința soțului ei care exercita funcția de paznic și fochist.

Autoritatea Națională de Integritatea a declarat că pe numele directoarei grădiniței din satul Bușila, raionul Ungheni a fost emis act de constatare privind încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Potrivit instituției, în perioada 28 octombrie 2020 – 2022, directoarea a emis și semnat acte administrative în privința soțului ei care exercita funcția de paznic și fochist.

Potrivit unei sesizări, directoarea „a angajat în funcția de paznic la grădiniță pe soțul său”, iar în perioada 2021-2022 „a emis ordine de stimulare materială, sub formă de premii și spor pentru performanță pe numele soțului său”.

În vederea asigurării dreptului la apărare, persoanei supuse controlului i-a fost solicitată poziția/punctul de vedere. Până la momentul emiterii actului de constatare, termenul acordat fiind expirat, subiectul controlului nu a oferit nici un răspuns”, au menționat reprezentanții Autorității.

Se precizează că inspectorul de integritate a decis constatarea încălcării regimului juridic al conflictelor de interese, fără a aplica vreo interdicție subiectului, reținând lipsa comiterii anterior de către subiectul declarării a unor abateri similare.

Totodată, faptele subiectului declarării, în partea ce ține de nedeclararea și nesoluționarea conflictelor de interese în care s-a aflat, cad sub incidența Codului contravențional, acesta fiind pasibil de amendă. Menționam că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv”, se arată într-o declarație a Autorității.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: