DOC Încă trei consilieri locali ai „Renaștere” au fost excluși din partid, după ce au colaborat cu colegii de la PAS
Full Article 1 minutes read

DOC Încă trei consilieri locali ai „Renaștere” au fost excluși din partid, după ce au colaborat cu colegii de la PAS

Trei consilieri ai Partidului „Renaștere” din Consiliul Raional Orhei au fost excluși din formațiune, după ce ar fi conlucrat cu colegii lor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Decizia a fost aprobată pe 29 ianuarie de conducerea partidului.

Consilierii care au fost dați afară din Partidul „Renaștere” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – sunt Oleg Cociug, Andrei Cațac și Natalia Railean. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, reprezentanții formațiunii au precizat că cei trei consilieri „au ignorat principiile statutare și de program ale Partidului „Renaștere”, precum și poziția conducerii partidului cu privire la neadmiterea deciziilor comune cu consilierii din PAS”.

Partidul „Renaștere” reafirmă că nu intenționează să intre în coaliții cu reprezentanții regimului antipopular din țară, instalat de Maia Sandu și acoliții săi”, se mai arată în mesaj.

DOC Încă trei consilieri locali ai „Renaștere” au fost excluși din partid, după ce au colaborat cu colegii de la PAS

Telegram/Partidul „Renaștere”

Precizăm că, și în decembrie 2023, „Renaștere” a exclus din rândurile formațiunii un consilier din raionul Telenești. Motivul – persoana dată ar fi votat pentru candidații PAS la funcția de președinte și vicepreședinte a raionului Telenești. Atunci, partidul a numit situația „inadimisibilă”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: