DOC Șoferii ies la protest împotriva unui proiect propus de Guvern. În centrul capitalei vor fi aduse circa 200 de mijloace de transport
Full Article 2 minutes read

DOC Șoferii ies la protest împotriva unui proiect propus de Guvern. În centrul capitalei vor fi aduse circa 200 de mijloace de transport

Asociația Patronală a Operatorilor Mijloacelor de Transport (APOTA) va organiza săptămâna viitoare, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău, în fața sediului Guvernului, un protest. Potrivit președintelui Consiliului APOTA, Oleg Alexa, la manifestație vor participa circa 200 de persoane, dintre care preponderent șoferi de autobuze cu vehiculele cu care lucrează. Alexa a precizat că în PMAN vor fi aduse 200 de mijloace de transport și a solicitat asistența a două echipaje de poliție din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) pentru aranjarea acestora.

Astăzi, Oleg Alexa a emis un comunicat în care anunță că APOTA va organiza un protest, care va avea loc pe 9 noiembrie, în fața Guvernului. Acesta a declarat că acțiunea are loc împotriva intenției Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) de a promova reglementări contrare celor europene în domeniul transporturilor rutiere”. De menționat că, anterior, Alexa a criticat proiectul de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost propus de MIDR, și a declarat că acesta ar conține instrumente de „deposedare a transportatorilor de afaceri și de subordonare politică a domeniului transporturilor rutiere” – contrare standartelor europene. În acest context, atunci, acesta a precizat că, după consultarea cu transportatorii, Asociația va organiza proteste (Detalii – AICI).

De menționat că, președintele Consiliului APOTA a publicat și Declarația prealabilă expediată Primăriei Chișinău, prin care a anunțat autoritățile locale despre desfășurarea acțiunii  de protest.

Potrivit documentului, la manifestație vor participa în jur de 200 de persoane, iar majoritatea vor fi șoferi de autobuze aflați la volan.

Ținând cont de faptul că pentru aranjarea a 200 de unități de transport în PMAN este nevoie este nevoie de timp și coordonare, în scopul excluderii impactului asupra circulației rutiere, solicităm asistența a două echipaje INSP, unul la intersecția cu str. Mitropolitul Bănulescu Bodoni și altul la intersecția cu str. Pușkin”, se arată în Declarație.

În programul manifestației, prezentat în Declarația prealabilă, se indică faptul că la ora 10:00 se preconizează apariția mijloacelor de transport în PMAN, la ora 12:00 APOTA își va expune poziția, iar către ora 13:15 participanții aflați la volan vor părăsi Piața Marii Adunări Naționale. La ora 13:30 este preconizată finalizarea manifestației.

DOC Șoferii ies la protest împotriva unui proiect propus de Guvern. În centrul capitalei vor fi aduse circa 200 de mijloace de transport

APOTA


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: