Documente secrete, despre războiul din Ucraina, au ajuns pe rețelele sociale. Cine și de ce ar fi organizat scurgerea 
Full Article 2 minutes read

Documente secrete, despre războiul din Ucraina, au ajuns pe rețelele sociale. Cine și de ce ar fi organizat scurgerea 

Zeci de documente secrete, care se presupun a fi ale Pentagonului, au ajuns pe rețelele de socializare. Acestea, potrivit BBC, oferă o imagine detaliată a războiului din Ucraina 

Zeci de documente datate, cu mai multe abrevieri militare, unele cu mențiunea „secret” oferă o imagine detaliată a războiului din Ucraina, scrie BBC.

Potrivit sursei, documentele comunică despre pierderile Ucrainei și Rusiei, părțile lor slabe și, important, despre raportul de putere într-o posibilă ofensivă de primăvară a Ucrainei.

„Aceasta este cea mai mare scurgere deținută de americani ca informație secretă despre cele 14 luni de război”, comunică BBC, adăugând că oficiali anonimi ai Pentagonului au recunoscut în presă că documentele sunt reale.

O parte din documente detaliază pregătirea și echiparea a noilor brigăzi pe care Ucraina le pregătește pentru ofensivă. În documente se menționează când brigăzile vor fi pregătite, când vor fi transferate toate tancurile, vehiculele blindate și armele Ucrainei, din partea aliaților occidentali.

Sursa menționează că multe din documente sunt cunoscute „dar aici totul este adunat într-un singur loc și într-un volum mult mai mare”.

Oficialii de la Kiev au declarat că scurgerea ar putea fi o operațiune rusă. Unii bloggeri militari susțin că aceasta face parte din operațiunea Occidentului, având ca scop înșelarea comandamentului rus.

Sursa mai menționează că în documente nu se regăsește nicio informație despre direcția viitoarei contraofensive ucrainene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: