Dodon, după ce Ciolacu a spus că își dorește unirea dintre Moldova și România: „Suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul”
Full Article 2 minutes read

Dodon, după ce Ciolacu a spus că își dorește unirea dintre Moldova și România: „Suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul”

Fostul președinte al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce prim-ministrul român Marcel Ciolacu a declarat că crede și susține unirea Republicii Moldova cu România. Liderul socialiștilor susține că dreptul demnitarilor români de a-și dori unirea se termină „acolo unde încep drepturile moldovenilor”. El a îndemnat România „să nu sară gardul”, pentru că „nu e frumos”.

„Dreptul demnitarilor români (de a-și dori unire, anexare) se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertățile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru național este să păstrăm statalitatea și identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul, că nu e frumos”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Menționăm că premierul român Marcel Ciolacu a declarat public, într-un interviu pentru presa de peste Prut, că susține unirea Republicii Moldova cu România. „Istoria a făcut o greșeală”, a spus demnitarul. Chiar și așa, șeful Guvernului de la București susține, însă, că primul stat care trebuie să arate că își dorește unirea este Moldova. Detalii – AICI.

De menționat că aceasta nu este prima dată când premierul României declară deschis că este în favoarea unirii celor două țări. Recent, el a declarat în timpul unui eveniment la București, la care au participat premierul Dorin Recean și speakerul Igor Grosu, că Moldova are „o variantă şi mai scurtă de a fi în Uniunea Europeană şi mult mai rapidă”, făcând aluzie la unirea cu România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: