Dodon: „Eu vă promit: când socialiștii vor veni la putere, vom avea zbor direct spre Moscova”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Eu vă promit: când socialiștii vor veni la putere, vom avea zbor direct spre Moscova”

Secretarul executiv al PSRM Igor Dodon a declarat că atunci când socialiștii vor veni la guvernare, zborurile Chișinău-Moscova vor fi reluate. Precizarea a fost făcută pe 29 septembrie în cadrul emisiunii sale online „În direct cu Igor Dodon”. Politicianul a criticat argumentul președintei Maia Sandu privind faptul că cursele avia dintre Moldova și Rusia nu vor fi reluate deocamdată din motive de securitate. Acesta a calificat argumentul ca fiind „prostesc”.

Majoritatea cetățenilor, sunt sigur, că vor ca noi să avem un parteneriat strategic cu Federația Rusă. Majoritatea cetățenilor noștri vor să existe curse avia directe din Moldova spre Moscova. Maia Sandu a spus, săptămâna aceasta, că niciodată, din motive ce țin de securitatea națională. Cu toate că acest lucru este prostesc. (…) Vă promit, de-ndată ce socialiștii vor veni la putere vom avea vom avea zbor direct spre Moscova”, a spus Dodon.

Amintim că, pe 25 septembrie, șefa statului a declarat că zborurile dintre Republica Moldova și Federația Rusă vor rămâne anulate și în continuare, cel puțin până când nu se va termina războiul din Ucraina. Potrivit Maiei Sandu, decizia este luată, inclusiv, din cauza riscurilor de securitate la adresa Moldovei. Detalii AICI.

***

Amintim că Republica Moldova a sistat zborurile dintre Moldova și Rusia în februarie 2022, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina. Ulterior, pe 9 septembrie 2022, compania Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova, începând 1 octombrie același an. A doua zi, pe 10 septembrie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a emis o directivă operațională prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Atunci autoritățile de la Chișinău au declarat că „astfel de zboruri sunt riscante” și au catalogat anunțul Air Moldova drept „un instrument de manipulare și dezinformare”. Moscova a reacționat cu critici la adresa Chișinăului, pe care l-a acuzat că ar „impune voința politică în pofida raționamentului economic și a adevăratelor dorințe și interese ale propriilor cetățeni”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: