Ruta directă Chișinău-Tel Aviv ar putea fi relansată. Ministrul de Externe al Israelului, în vizită în Moldova
Full Article 2 minutes read

Ruta directă Chișinău-Tel Aviv ar putea fi relansată. Ministrul de Externe al Israelului, în vizită în Moldova

Republica Moldova a discutat cu Israelul despre relansarea unei rute directe dintre Chișinău și Tel Aviv. Ministrul Nicu Popescu și-a exprimat speranța că zborurile directe dintre capitalele celor două țări vor fi relansate într-un viitor cât mai apropiat. În acest context, pentru NM, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au declarat că  în Moldova va veni o companie aeriană din Israel. 

În cadrul unor declarații de presă alături de ministrul afacerilor externe al Statului Israel Eli Cohen care efectuează o vizită la Chișinău, ministrul Nicu Popescu a menționat că se lucrează pentru ca zborurile directe dinte Chișinău și Tel Aviv să fie relansate „într-un viitor cât mai apropiat”.

„Am discutat și necesitatea și utilitatea fortificării legăturilor noastre inclusiv prin lansarea unor rute directe dintre Chișinău și Tel Aviv, lucrăm pe acest domeniu și sperăm să avem și o situație în care zborurile directe dintre capitalele țărilor noastre vor fi relansate într-un viitor cât mai apropiat”, a comunicat Popescu, pe 8 august.

Ministrul afacerilor externe al Statului Israel Eli Cohen a spus că „un zbor direct va contribui pe de o parte la dezvoltarea turismului, dar și la dezvoltarea afacerilor”. „Va crește volumul comerțului și investițiilor”, a precizat oficialul din Israel. De menționat că este prima vizită a unui oficial de acest rang în țara noastră din ultimii 12 ani.

UPDATE: În Republica Moldova va veni o companie israeliană, a precizat pentru NM reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Igor Zaharov, în contextul declarațiilor miniștrilor.

***

De precizat că Air Moldova opera zboruri directe dintre Chișinău și Tel Aviv. Amintim că Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni – repetat, toate zborurile. În iulie, compania a anunțat că își sistează zborurile până pe 16 august 2023, inclusiv. Totodată, reprezentanții companiei au respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea Air Moldova. Compania a emis o notă informativă în care a dat asigurări că Air Moldova continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare, îndemnând politicienii să se abțină de la a comenta situația din jurul companiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: