Doi antrenori din Belarus, rămași fără acreditări la Jocurile Olimpice, după ce ar fi forțat-o pe Timanovskaia să părăsească Japonia
Full Article 1 minutes read

Doi antrenori din Belarus, rămași fără acreditări la Jocurile Olimpice, după ce ar fi forțat-o pe Timanovskaia să părăsească Japonia

Doi antrenori din Belarus au rămas fără acreditări la Jocurile Olimpice, după ce ar fi forțat-o pe atleta Cristina Timanovskaia să părăsească Japonia, informează BBC.

Comitetul Olimpic Internațional a confirmat că Artur Șumac și Iurii Moisevici au părăsit satul olimpic și că investigația continuă.

Pe 1 august, reprezentanții Comitetului Național Olimpic din Belarus au încercat să o forțeze pe Timanovskaya să părăsească Japonia împotriva voinței sale. S-a întâmplat după ce tânăra a anunțat public că, fără știrea sa, a fost obligată să participe la distața de 4×400 m, deși ea s-a antrenat pe distanțe de 100 și 200 m.

La aeroportul din Tokyo, Timanovskaya a declarat că este scoasă din țară împotriva voinței sale. Poliția niponă și reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional s-au implicat în acest caz. Comitetul Olimpic Internațional nu exclude că va adopta sancțiuni împotriva Comitetului Național Olimpic din Belarus.

Ulterior, Țimanovskaia a cerut ajutorul țărilor europene și a primit o viză umanitară din partea autorităților din Polonia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: