Doi candidați la funcția de președinte al Rusiei s-au retras din cursa electorală și au îndemnat cetățenii să-l voteze pe… Putin
Full Article 2 minutes read

Doi candidați la funcția de președinte al Rusiei s-au retras din cursa electorală și au îndemnat cetățenii să-l voteze pe… Putin

Doi candidați la funcția de președinte al Federației Ruse au anunțat pe 30 ianuarie că și-au retras candidatura. Ambii i-au îndemnat pe cetățenii ruși cu drept de vot să îl susțină pe actualul președinte Vladimir Putin – cel care a ordonat invadarea Ucrainei în urmă cu aproape doi ani.

Serghei Baburin, liderul partidului „Uniunea Populară Rusă”, s-a retras imediat după ce a depus semnăturile în favoarea candidaturii sale la Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Moscova. Politicianul a îndemnat alegătorii să se „unească în jurul candidaturii lui Putin”.

Partidul Democrat, care a propus-o pe Irina Sviridova pentru funcția de președinte, a declarat că nu a reușit să strângă cele 100 000 de semnături necesare și că se retrage din cursa electorală. Irina Sviridova a îndemnat, de asemenea, cetățenii ruși să-l voteze pe Vladimir Putin.

Anterior, CEC de la Moscova a înregistrat patru candidați la alegerile prezidențiale, printre care și președintele în exercițiu Vladimir Putin. Președintele Partidului Comuniștilor din Rusia, Serghei Malinkovici, a depus semnături la CEC. Alți patru candidați, printre care Boris Nadejdin, care pledează pentru încetarea agresiunii militare din Ucraina, au termen până la 31 ianuarie pentru a depune semnăturile la CEC.

Alegerile prezidențiale din Rusia se va desfășura între 15 și 17 martie 2024. Scrutinul va avea loc inclusiv în Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk – regiunile ucrainene anexate de Rusia după declanșarea invaziei din februarie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: