Doi pretendenți la șefia capitalei critică lucrarea „Pomul Vieții” de pe pietonală: Dacă voi fi ales primar îl voi da în judecată pe Ceban
Full Article 2 minutes read

Doi pretendenți la șefia capitalei critică lucrarea „Pomul Vieții” de pe pietonală: Dacă voi fi ales primar îl voi da în judecată pe Ceban

Doi dintre pretendenții la șefia capitalei, Victor Chironda și Mihail Bagas, au venit cu reacții la lucrarea „Pomul Vieții”, de pe pietonala Eugen Doga. Aceștia au criticat dur aspectul lucrării.

Candidatul Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor pentru funcția de primar al Chișinăului Mihail Bagas dat de înțeles că tonurile aprinse folosite pentru lucrare nu se potrivesc cu culorile domoale din jur.

„Eu înțeleg doar un lucru – păstrarea zonei istorice va fi o provocare foarte grea, atâta timp cât există oameni care aplaudă această pictură țipătoare pe un fundal de tonuri moderate”, a scris acesta pe Facebook.

Și Victor Chironda, pretendentul Platformei DA pentru șefia capitalei, s-a arătat deranjat de aspectul estetic al lucrării. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a indicat un link către un articol despre cele mai proaste idei de design interior, pe care i l-a recomandat primarului Ion Ceban.

„Având în vedere gusturile estetice ale domnului Ivan Ceban, manifestate pe strada pietonală, cred că pentru designul propriei case s-ar putea inspira din acest articol”, a menționat el.

Totodată, Victor Chironda a declarat că dacă va fi ales primar al Chișinăului va restabili strada pietonală și-l va da în judecată pe Ion Ceban pentru a acoperi cheltuielile pentru reabilitare.

„Dincolo de asta, îmi asum public, în cazul alegerii mele în funcția de primar, să redau aspectul normal străzii pietonale și să acționez în instanță persoana fizică Ivan Ceban cu solicitarea compensării lucrărilor de restabilire, din contul acestuia”, a spus el.

Amintim că, în ajun, autoritățile capitalei au publicat pe rețelele de socializare o imagine cu lucrarea „Pomul Vieții”, care se află în consctrucție. Lucrarea a fost criticată de unii pe online, de alții – apreciată. Ulterior, pe 5 iulie, edilul Ion Ceban a venit cu o reacție pentru persoanele care au criticat lucrarea. Acesta a declarat că „Pomul Vieții” este un simbol național și este pentru oameni și oraș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: