Doi soți din Cahul, condamnați la 12 ani de închisoare. Femeia activa într-o întreprindere de stat
Full Article 3 minutes read

Doi soți din Cahul, condamnați la 12 ani de închisoare. Femeia activa într-o întreprindere de stat

Doi soți din Cahul și un tânăr din Galați au fost condamnați la 12 ani de închisoare, după ce ar fi traficat două tinere în Germania. Sentința nu este definitivă. Astfel, le-a fost stabilit celor trei interdicția părăsirii Moldovei.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCOCS), faptele au avut loc în iarna lui 2017, atunci când cele două tinere au primit oferte de muncă în Germania.

Ambele tinere sunt din familii nevoiașe și locuiau într-un sat din Cahul, iar prima tânără avea și un copil de 5 ani la întreținere. Aceasta a fost abordată de către doi soți din sat cu vârsta de peste 65 de ani”, au declarat reprezentanții PCOCS.

Se menționează că femeia din cuplu are studii superioare și activa într-o întreprindere de stat în sat, într-o funcție care presupunea interacționarea cu populația.

„Era informată despre familiile care ar fi fost „ispitite” de oferte de muncă cinstită și bănoasă peste hotare. Bărbatul, la rândul său, îi era cunoscut mamei victimei ca și prieten al soțului fiicei, fapt care i-a inspirat încredere, chiar dacă ginerele era separat de fiică”, au adăugat procurorii.

Cei doi soți învinuiți i-au propus tinerei mame oferta de muncă în Germania, în calitate de chelneriță, cu un salariu lunar minim de 400-500 euro.

Sosită acolo, însă, tânăra s-a pomenit într-un bordel, unde a fost constrânsă să presteze și servicii sexuale, după ora nouă seara, când termina munca la tejghea. Pe lângă aceasta, prestau servicii și tinere din Africa, Cuba, Bulgaria și România”, au menționat procurorii.

La scurt timp, a venit și a doua victimă din Cahul – Moldova, consăteana ei, care și ea era în stare financiară precară, așa cum a călătorit cu bilet achitat din banii împrumutați de la cei doi învinuiți.

„De altfel, prima victimă a luat și ea cu împrumut 40 de euro de la aceștia pentru alimentație în timpul călătoriei, pe care i le-a returnat, la revenire. Aceasta deci fiindu-le situația financiară, tinerele au fost constrânse să presteze servicii sexuale”, se arată în declarația PCCOCS.

Victimele însă au decis să revină în Moldova peste o lună, iar una din ele a depus plângere la autorități împotriva celor trei care le-au organizat exploatarea sexuală.

În context, aceștia prin diferite metode – atât directe, cât și de la distanță și prin terți – le-au determinat să depună declarații mincinoase în fața oamenilor legii, în cazul reclamat. Totuși, autoritățile de investigație și cea judecătorească au coraportat toate probele și declarațiile tuturor persoanelor implicate în dosar și au stabilit adevărul, iar cei trei sunt acum învinuiți și de influențarea tinerelor ca să depună declarații mincinoase”, a precizat PCCOCS.

Sentința pronunțată de Judecătoria Cahul le-a stabilit celor trei și interdicția părăsirii Moldovei până la rămânerea definitivă a actului judecătoresc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: