„Domnul Ioniță s-a trezit din nou cu gaura?” Chicu susține că nu există nicio problemă cu finanțarea
Full Article 2 minutes read

„Domnul Ioniță s-a trezit din nou cu gaura?” Chicu susține că nu există nicio problemă cu finanțarea

Prim-ministrul Ion Chicu susține că nu există găuri în buget, dimpotrivă: încasările din luna ianuarie a acestui an ar fi cu 600 de milioane de lei mai mari față de perioada similară a anului trecut. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinței de presă care a avut loc luni, 3 februarie.

„Rezultatele exercițiului bugetar 2020: încasări la bugetul public național plus 600 de milioane față de ianuarie 2019. Soldurile la sfârșitul lunii, în data de 31, seara, în contul unic trezorial – 4,62 miliarde lei. Nu este absolut nicio problemă cu finanțarea”, a răspuns Ion Chicu.

Precizările au fost făcute după ce unul dintre jurnaliști a amintit de declarația expertului economic, Veaceslav Ioniță, care susține că în bugetul Republicii Moldova ar fi o „gaură” de 3,3 miliarde de lei.

„Domnul Ioniță s-a trezit din nou cu gaura? Eu vreau să vă spun că acum, spre primăvară, la mulți va apărea fierbințeala de primăvară”, a mai spus Chicu.

Amintim că, în data de 31 ianuarie, doctorul în economie, Veaceslav Ioniţă, a declarat în cadrul emisiunii Publika Report că în bugetul de stat ar exista o gaură de 3,3 miliarde de lei și că toate instituţiile finanţate de stat au fost nevoite să se descurce pe cont propriu la achitarea salariilor.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: