Două posturi de radio din Moldova, sancționate cu 50 000 de lei. Ce încălcări au depistat experții
Full Article 2 minutes read

Două posturi de radio din Moldova, sancționate cu 50 000 de lei. Ce încălcări au depistat experții

Posturile de radio Datina FM și Drive FM au fost sancționate cu 50 000 de lei pentru întreruperea activității, au anunțat reprezentanții Consiliului Audiovizualului. 

Consiliul Audiovizualului a anunțat că a sancționat în ședința din 28 decembrie fondatorii posturilor radio Datina FM și Drive FM pentru întreruperea nemotivată, în mod repetat, a activității timp de 12 luni, cu două amenzi în sumă de 50 000 de lei.

Furnizorul Fluctus SRL a informat că, în perioada 10 septembrie – 23 noiembrie 2023, nu a fost reluată difuzarea Datina FM, din motiv că a fost schimbat studioul de emisie, a fost inițiată procedura de procurare a unui nou utilaj și că s-a modificat asociatul unic”, au relatat reprezentanții Consiliului.

Instituția audiovizuală a mai spus că fondatorul postului Drive FM, Lux GSM SRL, nu a oferit o explicație.

Conform informațiilor oferite de Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio, Datina FM și Drive FM, pe frecvența din Căușeni, nu au fost difuzate în perioada de referință. Totodată, frecvențele din Taraclia, Nisporeni, Florești ale Drive FM încă nu au fost puse în funcțiune”, au menționat reprezentanții Consiliului.

Sursa a mai declarat că furnizorului postului Drive FM i s-a acordat un termen de 30 de zile pentru reluarea activității.

Cu privire la Datina FM, Consiliul a menționat că la solicitarea furnizorului Fluctus SRL radioului i-a fost suspendată licența de emisie, pe 8 decembrie 2023, pentru două luni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: