Duma de Stat pregătește o nouă mișcare de pioneri în școlile din Rusia. Va fi condusă chiar de către Putin
Full Article 1 minutes read

Duma de Stat pregătește o nouă mișcare de pioneri în școlile din Rusia. Va fi condusă chiar de către Putin

O nouă mișcare de pioneri, condusă de Vladimir Putin, ar putea apărea în fiecare școală din Federația Rusă. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Duma de Stat, la inițiativa deputaților din toate partidele parlamentare. 

Mișcarea de tineret „Marea schimbare” ar urma să aibă celule în fiecare instituție de învățământ din Rusia, iar consiliul de supraveghere va fi condus de însuși președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit documentului înregistrat, pe 19 mai, în Duma de Stat, „agenții străini” nu vor fi admiși în rândurile organizației.

Scopul creării organizației este formulat drept „formarea convigerilor copiilor și tineretului pe baza valorilor tradiționale rusești, a tradițiilor popoarelor Federației Ruse”, precum și „dezvoltarea calităților morale înalte, a iubirii și respectului față de patrie, cultivarea dragostei față de muncă, protecția naturii și a mediului încpnjurător, sentimentelor de responsabilitate pentru propriul destin și cel al patriei”.

Primele subdiviziuni vor fi create în școlile primare și gimnaziale, colegii și în instituțiile pentru activități facultative, notează Interfax.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: