Echipa politicianului fugar Ilan Șor insistă pe referendum: a contestat hotărârea CEC
Full Article 2 minutes read

Echipa politicianului fugar Ilan Șor insistă pe referendum: a contestat hotărârea CEC

Reprezentanții Partidului „ȘOR” – declarat neconstituțional – au anunțat că au contestat hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea unui referendum republican. 

Președintele grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican consultativ, Pavel Verejanu, a solicitat Comisiei Electorale Centrale să anuleze hotărârea din 11 iulie 2023, prin care a fost respinsă înregistrarea grupului de inițiativă, pe motiv că aceasta a fost adoptată contrar prevederilor legale”, se arată într-o declarație a reprezentanților partidului, declarat neconstituționale.

Se precizează că în cererea depusă la CEC, Verejanu a menționat că „autoritatea a aplicat greșit Codul electoral, iar circumstanțele speței au fost apreciate contrar situației de fapt”.

Pentru început, CEC nu a făcut distincție între participanții la adunare și membrii grupului de inițiativă. Ca urmare, a invocat că nu au existat suficiente semnături, ceea ce reprezintă un argument fals”, ar fi indicat Verejanu în solicitare.

Potrivit lui Verejanu, „respingerea înregistrării grupului de inițiativă din motiv că nu au semnat lista de participare la adunare este în totalitate ilegală, abuzivă și absurdă”.

Echipa politicianului fugar Ilan Șor insistă pe referendum: a contestat hotărârea CEC

partidulsor.md

Amintim că membrii echipei politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, au depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului consultativ cu privire la direcția de integrare externă a țării și statutului de neutralitate pe 29 iunie.

Pe 11 iulie, CEC a respins cererea echipei lui Șor. Decizia a fost luată pe fundalul unui protest organizat de simpatizanții politicianului fugar în fața instituției electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: