„Egoismul nu poate fi soluție”. Consilierul lui Chicu a enumerat consecințele pandemiei de coronavirus asupra Moldovei
Full Article 3 minutes read

„Egoismul nu poate fi soluție”. Consilierul lui Chicu a enumerat consecințele pandemiei de coronavirus asupra Moldovei

Economia Republicii Moldova va înregistra pierderi. Va crește șomajul și vor scădea importurile și exporturile, iar consumul se va reduce. Multe servicii vor fi lovite dur și vor dispărea, iar veniturile se vor diminua dramatic. De această părere este Vitalie Dragancea, consilierul premierului Ion Chicu. 

Într-o postare publicată pe 1 aprilie pe pagina sa de Facebook, acesta a avertizat că „mulți oameni care au activat în HoReCa vor trebui să se re-califice în ingineri sau muncitori calificați în construcția drumurilor. Salariile nu vor fi mai mici. Or să învețe să monteze rețele electrice, sau informaționale. Or pot învăța informatica”.

„Pirederi vor fi. Inevitabil. Mari. Dea Domnul mai mult pe partea economcă. Șomajul va crește. Vor scădea importurile. Se vor reduce exporturile. Consumul se va reduce. Cafenele, baruri, restaurante, pensiuni – alte servicii ne-esențiale vor fi lovite dur. Multe vor dispărea. Presiunea pe sistemul de sănătate va crește. Și presiunea pe buget. Epidemia e perioada când veniturile scad dramatic, iar cheltuielile cresc și mai dramatic”, a scris consilierul prim-ministrului.

Pentru cei care zilnic atacă prin live-uri, postări, conferințe și emisiuni. Cei care vor să lase impresia că știu…

Geplaatst door Vitalie Dragancea op Woensdag 1 april 2020

Totodată, Dragancea este de părere că guvernul ia toate măsurile care îi stau în putință, însă unele lucruri nu pot fi controlate.

„Fiecare cursă aeriană din focarele europene aduce acasă COVID-19. Fiecare. Oamenii nu respectă autoizolarea și seamănă virusul prin localități. Guvernul a moștenit deficiențe administrative plantate de-a lungul anilor și acum, cu aceste deficiențe, administrează o situație epidemiologică complicată. Cine vrea să înțeleagă pe cât de impredictibil și periculoas e COVID-19 – vedeți evoluțiile în SUA, Germania, Italia, Franța. Epidemia nu este ceva ce poți preveni. Și nu o poți planifica”, a notat acesta.

Vitalie Dragancea s-a referit și la persoanele care critică acțiunile executivului.

„Ei sunt egoiști. Și sunt interesați doar de obiectivele lor egosite. Ei caută profit personal. Respectul declarat de ei pentru personalul medical, or pentru polițiști, or pentru salvatori este fals. Pentru că un egoist nu respectă pe nimeni. Societatea și economia își vor reveni. Dar egoiștii nu vor contribui la asta. Egoiștii vor rămâne concentrați dânșii. Ei au fost și vor rămâne o problemă societății.
Egoismul nu poate fi soluție”, a conchis acesta.

Amintim că, potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova sunt 353 de cazuri de infectări cu COVID-19. Din 17 martie, în țară a fost instituită stare de urgență, iar majoritatea magazinelor și localurilor au fost închise, la fel ca și piețele.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: