Federația Națională de Tenis din Moldova reacționează, după ce un antrenor a fost acuzat că și-ar fi agresat sexual eleva minoră
Full Article 3 minutes read

Federația Națională de Tenis din Moldova reacționează, după ce un antrenor a fost acuzat că și-ar fi agresat sexual eleva minoră

Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) a venit cu o reacție, după ce un antrenor de tenis a fost acuzat că și-ar fi agresat sexual eleva minoră. Reprezentanții instituției se declară „consternați” și își manifestă „profunda indignare” față de situație, dar și față de atitudinea directorului școlii sportive, care nu ar fi întreprins nimic pentru a-l înlătura pe antrenor de la orice activitate sportivă cu minorii, până la finalizarea anchetei. În context, FNTM îi cere Ministerului Educației să asigure investigarea exhaustivă a cazului, iar organelor de drept – să cerceteze amănunțit, corect și rapid cazul.

„FNTM se declară consternată de presupusul caz de hărțuire sexuală a unei minore, comis de antrenorul de tenis al acesteia, care a fost recent dezvăluit în mass-media. Ne manifestăm profunda indignare față de această situație, dar și față de atitudinea directorului Școlii Sportive Specializate Republicane de Tenis din Chișinău, care a admis un astfel de caz reprobabil și nu a întreprins nimic pentru a-l înlătura pe antrenor de la orice activitate sportivă cu minorii, până la finalizarea anchetei”, se arată în reacția Federației.

În context, Federația Națională de Tenis din Moldova îi cere Ministerului Educației și Cercetării, în a cărui subordine se află Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău, să asigure investigarea exhaustivă a cazului, inclusiv a modului în care a fost gestionat de directorul școlii și să prezinte un raport public.

De asemenea, FNTM le solicită organelor de anchetă „cercetarea amănunțită, corectă și rapidă”, pentru a asigura înlăturarea din procesul educativ a oricăror persoane care prin acțiunile sau inacțiunile lor pun în pericol copiii.

„FNTM declară toleranță zero față de astfel de comportamente și este în continuare preocupată de asigurarea celor mai bune condiții pentru practicarea tenisului în Republica Moldova, dar și asigurarea unui climat de siguranță pentru cei care îl practică, în special pentru copii. FNTM își exprimă toată deschiderea pentru a coopera cu instituțiile de resort în vederea asigurării acestor deziderate”, se mai arată în reacția Federației.

Amintim că un antrenor de la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău este cercetat penal, fiind acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani.

Bărbatul este cercetat în libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: