Federația Rusă: Încă o persoană a fost reținută pe cazul atacului de la Crocus City Hall
Full Article 2 minutes read

Federația Rusă: Încă o persoană a fost reținută pe cazul atacului de la Crocus City Hall

Comitetul de Investigații din Federația Rusă a anunțat pe 28 martie reținerea a încă un suspect în cazul atacului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall. Potrivit instituției, persoana reținută, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost implicat în schema de finanțare a teroriștilor.

Un alt suspect implicat în schema de finanțare a teroriștilor a fost identificat și reținut. Anchetatorii vor solicita instanței de judecată o măsură preventivă sub formă de arest preventiv față de acesta”, se arată într-un comunicat publicat de Comitetul de Investigații.

Totodată, instituția susține că resursele financiare folosite pentru pregătirea atentatului ar proveni din Ucraina – țară care mai bine de doi ani se confruntă cu invazia rusă.

Ca urmare a lucrului cu teroriștii reținuți, a examinării dispozitivelor tehnice confiscate de la aceștia și a analizării informațiilor privind tranzacțiile financiare, au fost obținute dovezi privind legăturile acestora cu naționaliștii ucraineni. Ancheta are la dispoziție date confirmate cu privire la primirea de către autorii atacului terorist a unor sume importante de bani și criptomonede din Ucraina, care au fost folosite pentru pregătirea crimei

***

Atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul, ucigând și rănind sute de oameni. În după-amiaza zilei de 23 martie, serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că directorul FSB-ului i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre reținerea a 11 persoane, inclusiv a patru autori direcți ai atacului terorist. Opt persoane, printre care cele persoane care ar fi deschis focul, au fost plasate în arest preventiv pentru două luni.

Precizăm că, în timp ce gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, autoritățile ruse, printre care și Vladimir Putin, sugerează că Ucraina ar sta în spatele acestuia. Țara vecină a negat faptul că ar avea vreo legătură cu atentatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: