Femeile diagnosticate cu cancer mamar nu vor mai trebui să vină la Chișinău pentru medicamente. Două preparate vor fi livrate, gratuit, în farmacii
Full Article 1 minutes read

Femeile diagnosticate cu cancer mamar nu vor mai trebui să vină la Chișinău pentru medicamente. Două preparate vor fi livrate, gratuit, în farmacii

În premieră, femeile diagnosticate cu cancer mamar vor putea ridica două preparate oncologice, gratuit, direct din farmaciile din localitate. Medicamentele vor fi compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 ianuarie 2024, anunță Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Astfel, circa 2 500 de persoane care au nevoie de preparatele anastrozolum și tamoxifenum, nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține. Medicamentele vor putea fi prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației medicului specialist în oncologie.

Potrivit CNAM, pentru compensarea celor două medicamente, pentru anul 2024 este nevoie de 1,8 milioane de lei. Banii urmează să fie alocați și prevăzuți în fondurile de asigurare medicală obligatorie.

În prezent, asigurarea pacientelor care au cancer mamar cu medicamentele necesare se efectuează prin intermediul Institutului Oncologic. Pentru a intra în posesia produselor farmaceutice, bolnavii din întreaga republică sunt nevoiți să se deplaseze în capitală la fiecare trei luni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: