FlyOne a anulat și amânat mai multe zboruri. Precizările companiei aeriene
Full Article 3 minutes read

FlyOne a anulat și amânat mai multe zboruri. Precizările companiei aeriene

O altă companie aeriană anunță despre amânarea mai multor zboruri. Totodată o cursă a fost anulată. Este vorba despre compania FlyOne. Cea din urmă spune că modificările din orar au fost luate urmare a unor defecțiuni tehnice. 

Pe 19 martie, FlyOne s-a adresat către pasageri. Compania spune că „din cauza unei defecțiuni tehnice, astăzi orarul curselor vor avea modificări”.

Astfel, au fost amânate pentru data de 20 martie cursele:

  • Chișinău – Dublin – Chișinău;
  • Chișinău – Tel Aviv – Chișinău.

Iar zborul Chișinău – Verona – Chișinău a fost anulat.

„Fiecare pasager va primi email cu alternativele care le oferă compania”, se arată în declarația FlyOne.

***

Menționăm că în ultima perioadă, Air Moldova a anulat mai multe zboruri. Pe 6 martie, Autoritatea Aeronautică Civilă declara că anularea are loc din cauza unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei.

Pe 10 martie, compania aeriană Air Moldova a anunțat că a contractat 3 aeronave de la companii europene pentru a opera o parte din cursele programate. Acestea vor fi puse în funcțiune, anunța compania, din 11 martie. Se menționa că o altă parte din zborurile planificate vor suferi modificări de orar. Totodată vor fi reduse frecvențele de zbor pentru anumite destinații.

Pe 15 martie, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a declarat că la moment Air Moldova nu dispune de nici o navă operabilă din cele trei care au fost închiriate recent. Aceasta ar avea loc pentru că în cazul a două nave a fost solicitată returnarea acestora, iar una s-ar afla în procedură de mentenanță, adăugând că responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă vor solicita limitarea vânzării biletelor. De cealaltă parte, compania aeriană a respins informațiile și le-a numit „expirate și neactuale”. Air Moldova a spus că „aeronavele închiriate continuă să opereze zboruri”.

Pe 16 martie, Air Moldova a anunțat că partenerii săi sunt „la datorie” pe Aeroportul Internațional Chișinău, pregătiți pentru a opera zborurile companiei. Este vorba despre operatorii aerieni SkyUp Airlines , ETF Airways și ALK airlines.

Air Moldova a publicat pe 17 martie o declarație din numele celor 290 de angajați ai companiei. Reprezentanții acesteia susțin că au devenit „ținta unei campanii de denigrare”, prin care s-ar urmări falimentarea companiei. Se întâmplă după ce, în ultimele săptămâni, compania a fost nevoită să anuleze numeroase zboruri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: