FLYONE lansează zboruri directe din/spre Manchester!

FLYONE adaugă o nouă destinație de zbor: Chișinău-Manchester-Chișinău. Începând cu data de 20 decembrie 2024, pasagerii vor putea călători spre unul dintre cele mai vibrante orașe din Marea Britanie.

La fel, cei care doresc să descopere Moldova cu tradiții frumoase, vinuri de renume și oameni primitori, au posibilitatea să-și ia bilet la această cursă directă. Această lansare va oferi oportunitate de a explora noi locații, de a facilita vizitarea prietenilor și a familiei, dar și de a oferi conexiuni cu alte țări.

Detaliile despre zbor:
Destinație: Chișinău-Manchester-Chișinău
Start zboruri: 20 decembrie 2024
Frecvență: în zilele de vineri
Preț: de la 19 Euro

Directorul General FLYONE, Mircea Maleca, a declarat: «Lansarea acestei curse este răspunsul nostru la numeroasele solicitări. Analizăm preferințele călătorilor și încercăm să venim cu soluții, astfel încât diaspora, oamenii de afaceri, dar și cei care doresc să viziteze ceva nou — să aibă posibilitatea ca să zboare ușor spre aceste orașe: Chișinău și Manchester.»

Biletele sunt deja disponibile pe www.flyone.eu sau în aplicația mobilă FLYONE. Pentru a putea accesa cel mai bun preț, trebuie să vă grăbiți, așa cum locurile sunt limitate.

Despre FLYONE

FLYONE (www.flyone.eu) s-a lansat în 2016 și a reușit să devină cea mai mare companie aeriană din Moldova. În anul 2022, compania a devenit membru al Asociației Internaționale a
Transporturilor Aeriene (IATA). În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian, oferit de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența- emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Pe parcursul aceluiași an, a reușit să transporte peste 1 milion de pasageri și să lanseze 6 destinații noi. În anul 2023 a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional.
La fel, în anul 2023, în premieră pentru o companie aeriană din Moldova, FLYONE a ajuns la un număr record de 2 milioane de pasageri, a lansat 14 rute noi și a extins flota cu încă trei aeronave.

La moment compania operează zboruri către 60 destinații. 35 de curse regulate și charter din Chișinău spre: Praga, Dubai, Veneția, Bologna, Roma, Milano, Valencia, Berlin, Tbilisi, Madrid, Munchen, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Luton, Stansted, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Tunisia Antalya,Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Telegram/NEXTA

(VIDEO) Pană masivă de curent în Cehia. Oameni blocați în lifturi, bancomate nefuncționale și metrou oprit

Pe teritoriul Cehiei a avut loc o pană de curent masivă în amiaza zilei de 4 iulie. Informația a fost raportată de publicația Novinky.cv.

Potrivit sursei citate, blackout-ul a afectat o mare parte din capitala cehă, Praga. Din această cauză, metroul și majoritatea liniilor de tramvai și troleibuz au fost complet oprite.

Sute de persoane au rămas blocate în lifturi, iar multe bancomate au încetat să funcționeze. Activitatea aeroportului din Praga nu a fost afectată.

Pene de curent au fost înregistrate și în alte orașe din țără — de exemplu, în Mlada Boleslav, Usti nad Labem și Hradec Kralove.

Cauza întreruperii de curent a fost o defecțiune tehnică în sistemul energetic, iar circumstanțele exacte sunt în curs de clarificare.

Amintim că, la începutul lunii mai, din cauza unor defecțiuni în producerea de electricitate, au avut loc pene masive de curent în Spania și Portugalia. Unele regiuni au rămas fără lumină pentru o perioadă de până la cinci ore.

Gabriel Călin, fost jurnalist și promotor al narațiunilor false, preia conducerea unui partid, în ajun de parlamentare

Fostul jurnalist pro-rus Gabriel Călin preia conducerea Partidului Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”. Acesta a făcut anunțul pe 4 iulie, în fața sediului Agenției Servicii Publice (ASP), unde a depus actele pentru înregistrarea noii conduceri. Călin, cunoscut pentru promovarea narațiunilor propagandei ruse, dar și pentru susținerea publică a activiștilor și politicienilor locali, cu legături la Moscova, precum Ilan Șor și Igor Dodon, susține că schimbarea vine să marcheze „un nou început” pentru Moldova.  

„Nu suntem o altă fațadă a sistemului. Nu ne leagă interese, nu ne leagă funcții, ne leagă doar un vis comun. O Moldovă liberă, demnă, hrănită din pământul ei și condusă de oameni. Astăzi nu cerem, ci invităm. Invităm pe toți cei care simt că țara asta poate renaște, pe cei care nu mai acceptă umilința, corupția și exodul. Alăturați-vă, nu mâine, astăzi”, a declarat Călin într-un mesaj video, publicat pe rețele.

Partidul Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova” (UCSM) a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice în anul 1999 și a fost condus, până recent, de fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca. Deși formațiunea a fost inactivă în ultimii ani, în 2024, Pleșca a fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Social Democrat European (PSDE). Decizia a provocat nemulțumiri în interiorul partidului, iar mai mulți membri și-au exprimat dezacordul. Printre aceștia și Eremei Priseajniuc, care și-a anunțat retragerea din toate funcțiile de conducere, în semn de protest. În cele din urmă, candidatura lui Pleșca a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală, iar acesta nu a intrat oficial în cursa electorală.

Cine este Gabriel Călin?

Gabriel Călin este un fost jurnalist, cunoscut pentru promovarea constantă a narațiunilor propagandei ruse, dar și pentru susținerea publică a unor politicieni din Moldova cu legături la Moscova, cum ar fi fugarul condamnat Ilan Șor sau fostul președinte, liderul socialiștilor Igor Dodon. De-a lungul ultimilor ani, acesta a publicat conținut și mesaje care neagă agresiunea Rusiei în Ucraina și promovează teme specifice dezinformării ruse în spațiul informațional din Republica Moldova.

În cariera sa de jurnalist, Călin a lucrat pentru TV7, Jurnal Trust Media și Deschide.md. Ulterior, a fondat mai multe site-uri, printre care Moldova24.md, Livenews.md și Today.md. Potrivit unei investigații din 2017, în perioada guvernării PDM, aceste platforme au fost utilizate pentru a discredita oponenții politici ai lui Vladimir Plahotniuc, folosind un limbaj agresiv și etichete dure. Activitatea acestor site-uri a fost ulterior sistată, Călin motivând lipsa resurselor financiare, scrie publicația Stop Fals.

În 2017, Gabriel Călin a dispărut din spațiul public și s-a stabilit temporar în Statele Unite, unde a lucrat ca șofer de TIR. După un accident rutier grav în 2018, a revenit în Republica Moldova. Din 2019, și-a reactivat canalul de YouTube, unde a început să promoveze atacuri la adresa guvernării PAS și să susțină protestele organizate de formațiunea lui Ilan Șor.

În aprilie 2024, Călin a fost prezent la Moscova, unde a participat la lansarea organizației „Eurasia”, înregistrată pe numele fostei trezoriere a fostului partid Șor, Nelli Parutenco, și controlată de oligarhul fugar Ilan Șor. Precizăm că atât Eurasia, cât și Nelli Parutenco și Ilan Șor, se află pe listele de sancțiuni internaționale pentru tentative de destabilizare a situației în Moldova. Evenimentul de atunci a coincis cu fondarea blocului politic „Victorie”, susținut de Șor la Moscova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Alegerile din Boldurești, declarate nule. CEC, obligată să organizeze un nou scrutin

Pe 4 iulie, Curtea de Apel Nord a declarat nule alegerile locale din 1 iulie desfășurate în comuna Boldurești din raionul Nisporeni. Potrivit instanței, Comisia Electorală Centrală este obligată să organizeze în termen de două săptămâni votarea repetată. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, în termen de trei zile. 

Pe 4 iulie, Curtea de Apel Nord a casat parțial hotărârea judecătoriei Ungheni din 25 iunie 2025, emisă în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată formulată de Sergiu Bulicanu împotriva Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Boldurești nr.23/5 și Comisiei Electorale Centrale, terț Nicanor Ciochină, privind anularea actului administrativ individual, în latura respongerii pretenției cu privire la obligarea Comisiei Electorale Centrale să declare nule alegerile locale din comuna Boldurești.

Și în această parte, Curtea de Apel Nord a emis o nouă hotărâre. Instanța a declarat nule alegerile locale din 01 iunie 2025 (turul doi de scrutin) desfășurate în com.Boldurești r-ul Nisporeni pentru funcția de  primar și obligă Comisia Electorală Centrală să organizeze în termen de 2 săptămîni votarea repetată

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, prin intermediul Curții Supreme de Justiție, în termen de trei zile de la pronunțarea deciziei motivate.

NewsMaker by Mihaela Conovali

Amintim că pe 25 iunie, Judecătoria Ungheni a anulat rezultatele turului doi al alegerilor locale noi din comuna Boldurești, raionul Nisporeni, precum și validarea mandatului de primar al lui Nicanor Ciochină. S-a anunțat că decizia poate fi atacată cu apel în termen de trei zile la Curtea de Apel Nord. Pe 26 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că a luat act de hotărârea Judecătoriei Ungheni. Totuși, CEC a subliniat că decizia instanței poate fi pusă în aplicare doar după ce va fi emisă o hotărâre definitivă.

Între timp, pe 27 iunie, șapte consilieri ai Consiliului local Boldurești au decis ca Nicanor Ciochină, învinuit că ar fi accidentat mortal un copil și a fugit de la locul accidentului, să exercite interimatul funcției de primar al comunei „până la numirea în funcție a primarului ales”. 

***

Nicanor Ciochină este învinuit că ar fi accidentat mortal un copil și a fugit de la locul accidentului. Amintim că pe 19 februarie 2024, un adolescent de 14 ani a fost lovit mortal de un automobil în comuna Boldurești. Șoferul a fugit de la locul accidentului. Două zile mai târziu, poliția a anunțat că vinovat de accident s-ar face primarul localității, Nicanor Ciochină, care s-ar fi aflat la volanul mașinii de serviciu. Potrivit anchetatorilor, până la reținere, edilul ar fi încercat să șteargă urmele accidentului. 

Ciochină a fost reținut pe 21 februarie, inițial plasat în arest preventiv, apoi în arest la domiciliu. Pe 3 februarie 2025, instanța a decis cercetarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. La scurt timp după eliberare, primarul și-a reluat activitatea în administrația locală.

Pe 11 martie, CEC a constatat încetarea de drept a mandatului său, întrucât Ciochină nu și-a putut exercita atribuțiile timp de peste opt luni – între 31 mai 2024 și 14 februarie 2025. În consecință, CEC a stabilit organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Boldurești. Pe 28 martie, Consiliul local Boldurești l-a desemnat pe Ciochină să asigure interimatul funcției de primar. În aprilie, Ciochină și-a pierdut funcția de primar interimar. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Ungheni. 

Pe 1 iunie 2025, în comuna Boldurești din raionul Nisporeni a avut loc turul II al alegerilor locale. Nicanor Ciochină a obținut cele mai multe voturi — 615, cu doar 13 mai mult decât contracandidatul său, Sergiu Bulicanu. 

Pe 4 iunie, CEC a decis renumărarea buletinelor de vot. Decizia a fost luată în urma unei cereri depusă de Serghei Bulicanu, care a pierdut la limită alegerile locale în fața lui Nicanor Ciochină, conform rezultatelor preliminare. După renumărare, diferența dintre voturi s-a schimbat, însă Ciochină a rămas în continuare în avantaj: 614 voturi – exprimate pentru Ciochină și 604 voturi – pentru Bulicanu. 

Pe 19 iunie, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că în legătură cu alegerile din 1 iunie din satul Boldurești, oamenii legii au pornit o cauză penală privind posibile falsificări de semnături în unele liste.

Vin zile de foc: Moldova intră sub cod galben și portocaliu de caniculă. Maximele prognozate de meteorologi 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă pentru perioada 6–8 iulie. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va afecta întreg teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în zona de nord a țării va fi în vigoare cod galben, cu temperaturi maxime cuprinse între +33 și +35°C.

Raioanele din centru și sud vor fi sub cod portocaliu, unde valorile termice vor atinge +36…+38°C.

Victoria Furtună

Furtună îi răspunde lui Șalaru, care a acuzat-o de „propagandă pentru război”: „Insinuări nefondate”

Victoria Furtună, lidera Partidului „Moldova Mare”, a reacționat după ce fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, a anunțat că va depune plângeri penale împotriva sa în România și Ucraina, acuzând-o de „trădare”, „comunicare de informații false” și „propagandă pentru război. Furtună respinge acuzațiile și susține că „doctrina formațiunii nu conține postulate militariste sau revizioniste”.

Într-un comentariu pentru NewsMaker, Partidul „Moldova Mare” a declarat că acuzațiile lui Anatol Șalaru sunt „insinuări nefondate”.

„PP Moldova Mare va depune toată diligența, ca cetățeanul Anatol Șalaru, înainte de depunerea denunțului, să fie preîntâmpinat de răspundere penală pentru denunțarea cu bună știință falsă și calomnioasă. Iar în cazul în care, sesizarea sa va avea un conținut fals și calomnios, acesta va urma să suporte consecințele juridice de rigoare”, se arată în mesaj.

Furtună susține că „Moldova Mare” este „o denumire istorică a formațiunii statale moldovenești, iar doctrina Partidului Moldova Mare nu conține postulate militariste sau revizioniste”.

„Prioritatea noastră este dezvoltarea țării, ridicarea nivelului de viață după dezastrul de 34 de ani de independență și o politică diplomatică echilibrată, cu plasarea intereselor naționale pe primul plan și poate să-și permită luxul de a comenta insinuările nefondate venite de la diferite rămășițe cadaverice politice care nu au avut potență să ofere poporului o viață mai bună aici acasă — în Moldova cea Mare a Poporului”, a mai adăugat lidera partidului.

Amintim că, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a anunțat pe 3 iulie că va depune plângeri penale împotriva Victoriei Furtună, lidera partidului „Moldova Mare”, atât în România, cât și în Ucraina. Șalaru o acuză pe fosta procuroră de „trădare”, „comunicare de informații false” și „propagandă pentru război”, după ce aceasta a lansat declarații contradictorii despre teritoriul Moldovei istorice din dreapta Prutului și de sudul Basarabiei aflat în prezent în componența Ucrainei.

***

Precizăm că pe 2 iulie, de ziua comemorării domnitorului Țării Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, a publicat o postare pe rețelele sociale, după o vizită la Mănăstirea Putna.

„Astăzi, la Putna – locul de odihnă veșnică al marelui nostru domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt am venit cu echipa Partidului Moldova Mare să cinstim memoria celui care a fost scutul neamului moldovenesc și păzitorul credinței. De aici din locul sacrului mormânt ne adresăm tuturor moldovenilor fie că trăiesc la est sau la vest de Prut, fie în nord sau în sud. Noi suntem același neam, cu rădăcini adânci, cu suflet curat și cu o istorie care ne unește, nu ne separă.

Ștefan cel Mare n-a fost doar un domnitor, ci o forță a unității și a demnității. Sub sceptrul lui s-a născut Moldova Mare hotar sfânt între lumi, scut al creștinismului și a valorilor neamului nostru.
Astăzi, când uitarea și dezbinarea încearcă să ne fure identitatea, noi, moldovenii din R. Moldova ne ridicăm și spunem: suntem uniți suntem demni, suntem urmașii strămoșilor noștri. Cu credință, cu curaj și cu respect pentru jertfa înaintașilor noștri, vom merge mai departe pentru Moldova Mare, pentru viitorul nostru, al tuturor moldovenilor”, se menționează în postarea acesteia.

Anterior, într-un interviu pentru jurnalistul Gheorghe Gonța, fiind întrebată dacă nu este mai simplu ca Republica Moldova să se unească cu România, pentru a-și rezolva toate problemele, Victoria Furtună a răspuns: „Numai dacă țara asta se va numi Moldova Mare și Parlamentul va fi la Chișinău, iar președinte va fi Victoria Furtună”.

Potrivit TVR Moldova, la 18 mai, a avut loc o masă rotundă, cu pretenții de eveniment științific, cu tema „Identitatea națională. Adevărul istoric. Valori și tradiții milenare”, în cadrul căreia Victoria Furtună a făcut mai multe declarații contradictorii legate de sudul Basarabiei, aflat, în prezent, în componența Ucrainei: „ (…) Și vă mai spun astăzi, cu subiect și predicat, că noi nu suntem mici, nu suntem neputincioși, noi suntem mutilați de graniță, cu rigla, și furați de ieșirea la mare prin Bugeac, fără ieșirea la mare, Moldova noastră este ca un leu în lanțuri”.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: