Fostul campion mondial la șah Kasparov respinge propaganda Rusiei: De ce invazia Ucrainei nu poate fi comparată cu războiul SUA din Irak
Full Article 2 minutes read

Fostul campion mondial la șah Kasparov respinge propaganda Rusiei: De ce invazia Ucrainei nu poate fi comparată cu războiul SUA din Irak

Activistul și fostul campion de șah Garry Kasparov consideră că invazia Federației Ruse în Ucraina și începerea operațiunilor militare americane în Irak în 2003, pe care propaganda Kremlinului încearcă să le echivaleze, nu au nimic în comun. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Iurii Dudi.

Întrebat de ce sportivii ruși sunt scoși din competițiile internaționale, iar cei americani în 2003 nu au fost în urma operațiunilor militare ale SUA în Irak, fostul campion de șah a explicat că cele două evenimente nu au nimic în comun.

„Este evident că războiul din Irak nu se aseamănă cu cel din Ucraina. SUA nu avea pretenții teritoriale la Irak, era un război împotriva dictatorului. Ca un om care s-a născut și a crescut în URSS și înțeleg ce înseamnă totalitarism, consider că eliberarea oricarei țări de dictatură nu are nicio asemănare cu războiul din Ucraina. Ceea ce s-a întâmplat mai târziu, este legat și de politica incorectă a americanilor, dar și cu ceea ce s-a întâmplat în Iran. Rog să nu aduceți anologii cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, pentru că ceva asemănător cu această situație lumea nu a văzut de la Cel de al Doilea Război Mondial”, a declarat Garry Kasparov.

Amintim că organizatorii turneului de Mare Șlem de la Wimbledon au anunțat că sportivii din Rusia și cei din Belarus vor putea concura la ediția din 2023 a prestigioasei competiții londoneze. Dar nu fără o serie de reguli stricte în ceea ce-i privește pe ruși și bieloruși.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: