Fostul șef SIS Vasile Botnari va fi acasă de Paște. Judecătorii au decis plasarea sa din arest preventiv în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Fostul șef SIS Vasile Botnari va fi acasă de Paște. Judecătorii au decis plasarea sa din arest preventiv în arest la domiciliu

Ex-directorul SIS, învinuit pentru îmbogăţire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pe 22 aprilie de Procuratura Anticorupție. Anterior, Botnari fusese plasat în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Pe 20 aprilie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa ex-directorului SIS, învinuit de îmbogățire ilicită.

„Instanța nu a acceptat argumentele procurorilor care au prezentat probe ce justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării persoanei anchetate în arest preventiv și au dispus înlocuirea arestului preventiv, aplicat anterior în privinţa ex-direcotrului SIS, cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Procurorii anticorupţie au contestat cu recurs încheierea judecătorului de instrucție, urmînd ca asupra măsurii preventive să se expună deja magistrații de la Curtea de Apel Chişinău.

În dimineața de 29 martie, procurorii anticorupție au inițiat percheziții acasă la Vasile Botnari, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite.

Anterior, Vasile Botnari a fost găsit vinovat de abuz de serviciu în dosarul privind expulzarea profesorilor turci. Pedeapsa sa a constituit o amendă în mărime de 88 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani. Asta cu toate că procurorul a cerut pentru Botnari condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 3 ani, cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: