FOTO Australia: medicii au scos din creierul unei femei un vierme viu
Full Article 2 minutes read

FOTO Australia: medicii au scos din creierul unei femei un vierme viu

În Australia, medicii au scos din creierul unei femei un vierme viu, scrie Zerkalo cu referire la The Guardian. Potrivit sursei, parazitul ar fi putut pătrunde în corpul femeii prin legume. 

Neurochirurgii unui spital din Canberra au scos un vierme viu din creierul unei australiene.

Potrivit sursei, femeia în vârstă de 64 de ani a fost internată pentru prima dată în spitalul local la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Ea a ajuns acolo după trei săptămâni de dureri abdominale și diaree cu tuse uscată persistentă, febră și transpirații nocturne. Tratamentul pe care l-a primit timp de un an nu a avut succes. 

Până în 2022, la simptome s-au adăugat depresia și pierderea memoriei. În iunie, același an, ea a fost transferată la Canberra unde i-a fost efectuată o biopsie completă. Imagistica prin rezonanță magnetică i-a depistat anomalii la nivelul creierului, fiind necesară o intervenție chirurgicală. 

Din creierul pacientei a fost scos un vierme viu de 8 cm. Experții au stabilit ulterior că parazitul era Ophidascaris robertsi – un vierme rotund, care se găsește frecvent la pitoni. Dar aceasta este prima dată în istorie când a fost găsit la om. 

Potrivit sursei, parazitul ar fi putut pătrunde în corpul femeii prin legumele, pe care le folosea pentru gătit și pe care le aduna din lac, unde se găsesc pitoni.

Se menționează că starea pacientei se îmbunătățește și că este monitorizată constant. Medicii nu exclud că larvele viermilor puteau să intre în alte organe.

FOTO Australia: medicii au scos din creierul unei femei un vierme viu

zerkalo.io


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: