FOTO Echipamente de 475 de mii de lei pentru CNAMUP: Vor fi distribuite echipelor în apropierea frontierei cu Ucraina
Full Article 50 second read

FOTO Echipamente de 475 de mii de lei pentru CNAMUP: Vor fi distribuite echipelor în apropierea frontierei cu Ucraina

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) a oferit 20 de defibrilatoare, pe 17 august, Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Dispozitivele semiautomate și portabile vor permite echipelor de asistență medicală urgentă (AMU) să acorde prompt ajutor medical persoanelor aflate în stop cardio-respirator.

Echipamentele determină automat ritmul cardiac, oferind personalului medical instrucțiuni vocale în scopul ghidării lor în efectuarea defibrilării și salvării pacienților în stare gravă.

Defibrilatoarele, în valoare de 475 de mii de lei, vor fi distribuite echipelor de AMU din localitățile aflate în apropierea frontierei cu Ucraina.

Menționăm că, UNFPA a donat, la începutul anului curent, 20 de ambulanțe noi, cu ajutorul cărora este acordată asistență medicală de urgență, atât localnicilor din zonele rurale, cât și persoanelor refugiate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: