FOTO/VIDEO Atacuri violente la Tbilisi împiedică desfășurarea marșului Pride: Apelul activiștilor LGBT din Georgia
Full Article 1 minutes read

FOTO/VIDEO Atacuri violente la Tbilisi împiedică desfășurarea marșului Pride: Apelul activiștilor LGBT din Georgia

Marșul Pride din capitala Georgiei, Tbilisi, ar putea fi anulat și în acest an, după ce participanții la festival au fost atacați de grupuri homofobe. Activiștii LGBT din Georgia au venit cu un apel către comunitatea georgiană, pe care o îndeamnă să renunțe să participe la festival, scrie Meduza.

Potrivit sursei, peste 300 de susținători ai mișcării conservatoare Alt-Info și ai partidelor de dreapta au venit la Lacul Lisi, unde urma să aibă loc Tbilisi Pride Fest. Protestatarii au spart cordonul poliției și au atacat participanții la festival, precum și jurnaliștii care lucrau la fața locului. De asemenea, au vandalizat scena și magazinele care ar trebui să fie deschise la festival și au ars steagurile curcubeului.

Presa locală scrie că Ministerul Afacerilor Interne a reținut mai mulți atacatori, dar că, în general, poliția nu a controlat situația.

Organizatorii Tbilisi Pride au îndemnat oamenii să nu vină la festival și au lansat o declarație în care spun că „atacul a fost coordonat anterior de Ministerul Afacerilor Interne și de grupul radical Alt-info”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: