Furtuna a rupt cablurile electrice din mai multe localități: 10 rămân încă fără lumină
Full Article 2 minutes read

Furtuna a rupt cablurile electrice din mai multe localități: 10 rămân încă fără lumină

Zece localități din raioanele Căușeni, Hâncești, Anenii Noi și Cahul rămân fără lumină după ce s-au rupt cablurile electrice, urmare a furtunii și precipitațiilor cu descărcări electrice de noaptea trecută. Precizările au fost făcute de reprezentanții Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova. 

Potrivit Premier Energy, furtuna și precipitațiile cu descărcări electrice din noaptea trecută au provocat noi declanșări avariate în rețelele electrice din centrul și sudul țării. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să fie atenți la cablurile electrice rupte.

„Deși în marea majoritate a localităților afectate de intemperie furnizarea energiei electrice a fost deja restabilită, din cauza rafalelor de vânt care se manifestă până în acest moment, conform situației operative de la ora 14:00 a zilei de joi, 27 iulie, mai există probleme de furnizare a energiei electrice în 10 localități din raioanele Căușeni, Hâncești, Anenii Noi, Cahul”, au comunicat reprezentanții Premier Energy.

Se menționează că pentru securizarea locurilor rupturii de conductoare sunt efectuate deconectări controlate ale energiei electrice, inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate.

Pe 27 iulie, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au declarat că cele mai multe pagube urmare a furtunii și precipitațiilor au fost înregistrate în raionale Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia. Către ora 06:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, erau deconectate de la energia electrică 51 localități din 10 raioane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: