Gazprom suspendă livrările de gaze naturale către Franța. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Gazprom suspendă livrările de gaze naturale către Franța. Care este motivul

Concernul rus Gazprom suspendă, începând cu 1 septembrie, livrările de gaze naturale către Franța, scrie Interfax. Potrivit sursei, cauza ar fi neplata integrală a livrărilor din iulie.

Gazprom anunță într-un mesaj că nu ar fi primit, la sfârșitul zilei lucrătoare din 30 august, plățile complete pentru gazul furnizat către compania franceză Engie în iulie, în baza contractelor existente.

„În conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse din 31 martie 2022 nr. 172 „Cu privire la o procedură specială pentru îndeplinirea de către cumpărătorii străini a obligațiilor față de furnizorii ruși de gaze naturale”, furnizarea suplimentară de gaze naturale către un cumpărător străin este interzisă dacă plata nu a fost efectuată de cumpărător în totalitate în volumul termenului contractual de plată”, amintește concernul rus.

În acest sens, Gazprom a notificat Engie cu privire la suspendarea completă a furnizării de gaze începând cu 1 septembrie 2022, până la primirea fondurilor pentru gazul furnizat în totalitate.

Rusia reprezintă 17% din gazul furnizat în Franța. Instalațiile de depozitare a gazelor naturale din Franța sunt pline în proporție de 90%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: