Germania, în criză de transport. Mecanicii de tren sunt în grevă, iar drumurile sunt blocate de tractoare
Full Article 2 minutes read

Germania, în criză de transport. Mecanicii de tren sunt în grevă, iar drumurile sunt blocate de tractoare

Germania a fost lovită de un val de greve, relatează BBC. Mecanicii de marfare și trenuri de pasageri au început pe 10 ianuarie un protest care va dura 3 zile. Acest lucru a provocat perturbări ale serviciilor feroviare din întreaga țară. În același timp, fermierii germani continuă să blocheze drumurile în semn de protest față de reducerile planificate ale subvențiilor.

Potrivit operatorului feroviar național din Germania Deutsche Bahn (DB), aproximativ 80% din trenurile de distanță lungă au fost anulate. Restricțiile vor afecta, de asemenea, transportul regional.

Mecanicii cer o creștere salarială, precum și o reducere a programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână. Deutsche Bahn a declarat că nu își poate permite să se conformeze acestor cerințe.

Greva a început pe 10 ianuarie și urmează să se încheie pe 12 ianuarie, la ora locală 18:00. Până atunci, în Germania va fi în vigoare un orar temporar de urgență pentru trenuri.

Greva mecanicienilor are loc în același timp cu protestele fermierilor germani, care se desfășoară din decembrie. Agrarienii poartă discuții de săptămâni întregi cu Guvernul german, care la sfârșitul anului trecut a adoptat mai multe măsuri dure menite să reducă deficitul bugetar.

Cabinetul de miniștri a fost obligat să facă acest lucru în urma unei decizii a Curții Constituționale din Germania, care a declarat bugetul ilegal. În mod special, autoritățile intenționau să elimine subvențiile pentru motorină și să nu mai scutească de taxa de transport tehnica folosită în agricultură și silvicultură.

În urma protestelor ample ale fermierilor, Guvernul de la Berlin a fost de acord să atenueze măsurile de austeritate fiscală: a decis să anuleze subvențiile treptat și a păstrat scutirile fiscale pentru tehnica agricolă. Totuși, acest lucru nu a oprit protestele agricultorilor. Aceștia continuă să blocheze drumurile cu tractoare și camioane și cer Guvernului să renunțe complet la reducerea subvențiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: