Grad de dizabilitate, dar pe bani. Un bărbat din Șoldănești a ajuns pe mâna ofițerilor anticorupție
Full Article 1 minutes read

Grad de dizabilitate, dar pe bani. Un bărbat din Șoldănești a ajuns pe mâna ofițerilor anticorupție

Un bărbat din Șoldănești ar fi promis unei persoane să-i acorde gradul de dizabilitate pe viață în schimbul a 20 de mii de lei. Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat pe 6 decembrie că l-a reținut pe bărbat. 

Reprezentanții CNA au menționat că ofițerii Direcției generale teritoriale Nord au documentat un caz de trafic de influență la acordarea gradelor de dizabilitate și au reținut un bărbat din Șoldănești. Cel din urmă, potrivit Centrului, ar fi promis unei persoane că poate determina funcționarii responsabili de acordarea gradelor de dizabilitate să adopte o decizie favorabilă în privința acesteia.

Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra membrilor din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, în obligațiunile cărora intră determinarea gradului de dizabilitate, și că îi poate convinge să-i acorde acest grad pe viață. Pentru serviciile de intermediere și corupere a funcționarilor, bănuitul ar fi cerut 20 000 de lei”, au raportat reprezentanții instituției.

Se menționează că intermediarul a fost reținut pentru 72 de ore, iar cercetările pe caz continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a cercului de suspecți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: