Guțul reacționează, după ce o primărie din Găgăuzia a acuzat-o că și-ar fi asumat, alături de Șor, proiecte care nu le aparțin
Full Article 2 minutes read

Guțul reacționează, după ce o primărie din Găgăuzia a acuzat-o că și-ar fi asumat, alături de Șor, proiecte care nu le aparțin

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a venit cu o reacție, după ce administrația publică locală a comunei Svetlîi din municipiul Comrat a acuzat-o că și-ar fi atribuit, alături de fugarul Ilan Șor, un proiect de infrastructură implementat în localitate, care nu le-ar aparține. Guțul neagă că ar fi încălcat legea când a lăudat ex-Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, și pe liderul acestuia la evenimentul de recepționare a lucrărilor, chiar dacă, potrivit primarului comunei, drumul ar fi fost renovat, de fapt, cu suportul unui agent economic.

„Săptămâna aceasta, echipa mea a primit o scrisoare de la autoritățile comunei Svetlîi. Autoritățile comunei sunt îngrijorate că în cadrul vizitelor noastre oficiale, ca parte a îmbunătățirii infrastructurii comunei, vorbim des despre Partidul „ȘOR” și astfel încălcăm legislația în vigoare. Astăzi, pe teritoriul Autonomiei se implementează multe proiecte care sunt inițiativa personală a domnului Șor. Cuvintele de recunoștință adresate lui pentru astfel de fapte bune sunt un indicator al bunelor maniere și, desigur, nu încalcă legea”, a declarat, în reacție, Evghenia Guțul.

Menționăm că Primăria și Consiliul local din comuna Svetlîi, municipiul Comrat, a acuzat-o pe Evghenia Guțul că și-ar fi asumat, de rând cu Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, proiecte care nu le-ar aparține. Reacția administrației publice locale a venit după ce, pe 16 august, în comuna Svetlîi a fost inaugurat, cu fast, o porțiune de drum. Lucrările au fost prezentate drept un rezultat al muncii echipei lui Șor și a bașcanului – primul de acest fel în regiune. Într-o scrisoare semnată pe 21 august, adresată guvernatoarei, administrația publică locală i-a cerut noului bașcan să nu mai facă PR ex-Partidului „ȘOR” în timpul vizitelor sale în această localitate, or, potrivit scrisorii, drumul a fost modernizat, de fapt, cu sprijinul unui agent economic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: