Se laudă cu proiecte care nu le aparțin? O primărie din Găgăuzia o acuză pe Guțul că ar face PR echipei lui Șor și politicianului fugar pe seama altora
Full Article 3 minutes read

Se laudă cu proiecte care nu le aparțin? O primărie din Găgăuzia o acuză pe Guțul că ar face PR echipei lui Șor și politicianului fugar pe seama altora

Primăria și Consiliul local din comuna Svetlîi, municipiul Comrat, o acuză pe bașcanul Evghenia Guțul că și-ar fi asumat, de rând cu Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, proiecte care nu le-ar aparține. Reacția administrației publice locale vine după ce, pe 16 august, în comuna Svetlîi a fost inaugurat, cu fast, o porțiune de drum. Lucrările au fost prezentate drept un rezultat al muncii echipei lui Șor și a bașcanului – primul de acest fel în regiune. Într-o scrisoare semnată pe 21 august, adresată guvernatoarei Evghenia Guțul, administrația publică locală îi cere noului bașcan să nu mai facă PR ex-Partidului „ȘOR” în timpul vizitelor sale în această localitate, or, potrivit scrisorii, drumul a fost modernizat, de fapt, cu sprijinul unui agent economic.

„Primăria și Consiliul local al comunei Svetlîi se adresează către dvs. cu rugămintea de a nu face PR Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, și liderului acestuia, în timpul întâlnirilor cu locutorii comunei. Acest fapt contravine legislației în vigoare și, astfel, discreditează activitatea conducerii Găgăuziei și a comunei Svetlîi”, se arată în scrisoarea expediată în adresa Evgheniei Guțul.

Primarul comunei Svetlîi confirmă că pe teritoriul localității este implementat un proiect care prevede repararea a două străzi. Totuși, spune alesul local, lucrările ar fi sponsorizate de o întreprindere înregistrată în Republica Moldova, care, conform legislației acordă suport în realizarea proiectului, și nu de echipa lui Șor, așa cum declară Guțul.

„Dar, în timpul vizitelor dvs. oficiale, dvs. faceți PR Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional pe teritoriul Republicii Moldova, și liderului acestuia. Primăria și consiliul local nu susține încălcarea legislației Republicii Moldova de către bașcanul Găgăuziei pe teritoriul comunei Svetlîi”, se mai arată în scrisoarea citată.

Se laudă cu proiecte care nu le aparțin? O primărie din Găgăuzia o acuză pe Guțul că ar face PR echipei lui Șor și politicianului fugar pe seama altora

Olga Parzany / Facebook

De menționat că bașcanul Evghenia Guțul a participat la începutul acestei luni, alături de primarul de Orhei, care a devenit între timp consilierul ei, Pavel Verejanu, și alți reprezentanți ai echipei fugarului Ilan Șor, la inaugurarea unei porțiuni de drum, în localitatea Svetlîi din municipiul Comrat.

„Echipa lui Ilan Șor nu aruncă cu vorbe în vânt, iar un exemplu în acest sens este acest drum”, a declarat Evghenia Guțul în timpul evenimentului, potrivit unui videoclip postat pe pagina de Facebook oficială a ex-Partidului „ȘOR”.

De altfel, evenimentul a fost reflectat, inclusiv, pe site-ul oficial al formațiunii politice. Aici, drumul modern inaugurat în comuna Svetlîi din raionul Comrat este prezentat, așadar, ca fiind „primul proiect de infrastructură implementat de echipa lui Ilan Șor și a noului bașcan al Găgăuziei”.

NM a încercat să contacteze pentru un comentariu reprezentanții ex-Partidului „ȘOR”. Nu am primit, însă, până la această oră, un răspuns la solicitarea expediată pe adresa de e-mail indicată pe site-ul oficial. Între timp, datele de contact indicate anunță că abonatul nu este disponibil.

Se laudă cu proiecte care nu le aparțin? O primărie din Găgăuzia o acuză pe Guțul că ar face PR echipei lui Șor și politicianului fugar pe seama altora

Captură foto/Partidul „Șor”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: