Guvernul s-a întrunit în ședință. Va solicita Parlamentului instituirea stării de urgență (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Guvernul s-a întrunit în ședință. Va solicita Parlamentului instituirea stării de urgență (LIVE)

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință, pe 22 octombrie, în legătură cu instituirea stării de urgență în sectorul gazelor naturale. Executivul, în frunte cu premierul Natalia Gavrilița, urmează să solicite Parlamentului declararea stării de urgență din cauza crizei din sectorul gazelor naturale.  

De remarcat că în dimineața de 22 octombrie, prim-ministra Natalia Gavrilia a declarat că Comisia pentru Situații Excepționale urmează să anunțe stare de urgență în Republica Moldova, din cauza crizei în sectorul gazelor naturale. 

Între timp, delegația Republicii Moldova, din care fac parte vicepremierii Andrei Spînu și Vladislav Kulminski, va rămâne la Moscova mai mult decât s-a preconizat inițial. Asta deoarece discuțiile pe tema furnizării gazelor naturale vor continua și vineri. Informația a fost confirmată pentru NM de către președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban, în seara de 21 octombrie.

Amintim că, pe 13 octombrie, a fost declarată stare de alertă pe piața gazelor naturale, după ce autoritățile nu au reușit să încheie un nou contract cu Gazpromul. Contractul precedent dintre Gazprom și Moldovagaz urma să expire în data de 30 septembrie. La începutul lunii octombrie, părțile au convenit să prelungească înțelegerea cu o lună.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: