Guvernul vrea să cumpere parapete metalice de 8,5 mln de lei. Vor fi instalate pe trasee din 9 raioane ale Moldovei
Full Article 50 second read

Guvernul vrea să cumpere parapete metalice de 8,5 mln de lei. Vor fi instalate pe trasee din 9 raioane ale Moldovei

Autoritățile sporesc siguranța rutieră pe drumurile naționale. În acest sens, pe traseele din mai multe regiuni ale Moldovei urmează a fi instalate circa 7 km de parapete metalice de protecție. Valoarea investiției se ridică la peste 8,5 milioane lei.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, parapetele metalice vor fi instalate la   Călărași, Ungheni, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Orhei, Ștefan-Vodă, Căușeni, și Șoldănești.

Parapetul metalic a sistemelor de siguranță rutieră este prin definiție un dispozitiv de protejare a vehiculelor, împotriva ieșirilor de pe platforma drumurilor, montat pe acostament sau mediana drumului, pentru separarea sensurilor de circulație și ghidarea optică a vehiculelor în trafic pe zonele periculoase de drum.

„Acestea și-au demonstrat eficacitatea, astfel vom crește utilizarea lor pe rețeaua de drumuri naționale”, anunță ASD.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 8 552 000,00 lei, fără TVA inclus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: