HiSky suspendă temporar zborurile pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău
Full Article 3 minutes read

HiSky suspendă temporar zborurile pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău

Compania aeriană moldovenească HiSky își suspendă temporar zborurile pe ruta Chișinău – Tel Aviv – Chișinău, din motive de securitate. Informația a fost confirmată pe 21 octombrie într-un comunicat emis de companie. Precizăm că Tel Aviv este capitala Israelului – țară care se confruntă cu atacurile grupării teroriste Hamas.

Dragi pasageri! Cu responsabilitatea noastră pentru siguranța dumneavoastră, vrem să vă informăm că, din motive de siguranță, toate zborurile HiSky din și spre Tel Aviv sunt sistate temporar. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri pe care le-ar putea cauza această suspendare temporară a serviciilor noastre către Tel Aviv, dar siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră numărul unu. Vom monitoriza cu atenție situația și vom reveni cu actualizări periodice cu privire la reluarea zborurilor către Tel Aviv”, se arată în comunicatul HiSky.

Menționăm că compania low cost FlyOne nu și-a anulat zborurile pe ruta Chișinău – Tel Aviv – Chișinău. Operatorul aerian are programat un zbor pe 22 octombrie, la ora 21:50.

HiSky suspendă temporar zborurile pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău

Screenshot

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care vor să părăsească Israelul pot opta pentru zborurile companiei române Tarom, care efectuează curse spre București. Guvernele de la Chișinău și București au o înțelegere prin care moldovenii au acces prioritar la cursele Tarom.

***

Amintim că în Israel a fost decretată stare de război din 8 octombrie – la o zi distanță după ce gruparea teroristă Hamas a început să lanseze atacuri asupra acestei țări din Fâșia Gaza, teritoriu pe care-l controlează. În replică, armata israeliană a început să bombardeze Fâșia Gaza. Potrivit celui mai recent bilanț, până în prezent în Israel au fost uciși 1 500 de oameni, iar în Gaza – 3 500.

De menționat că, oficial, în Israel se află aproximativ 13 000 de cetățeni ai Republicii Moldova. Din nefericire, în timpul atacurilor Hamas asupra Israelului, un moldovean, în vârstă de 35 ani, a fost ucis.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected]


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: